Engelli öğrenci, okula gitmek için akülü araç istiyor

Soma'da 11 yaşındaki yürüme engelli ilkokul öğrencisi Ramazan Bodur, yardım almadan okula gidebilmek için akülü araç istediğini söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli öğrenci, okula gitmek için akülü araç istiyor

Soma'da 11 yaşındaki yürüme engelli ilkokul öğrencisi Ramazan Bodur, yardım almadan okula gidebilmek için akülü araç istediğini söyledi.

Soma'da Kurtuluş Mahallesi Çelikli Sokak'ta oturan Bodur ailesi, gazetecilere yaptığa açıklamada, 3 çocuklarından biri olan Ramazan Bodur'un 2 yıl önce genetik kas rahatsızlığı bulunduğunun tespit edildiğini ve o tarihten bu yana tekerlekli sandalyele yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Baba Adnan Bodur, Soma Naciye Evren ortaokulunda 5/E sınıfında eğitim gören çocuğunun önceleri okul bahçesinde koşup gönlünce oynadığını hatırlatarak, şimdi ise arkadaşlarının yardımları ile hareket edebildiğini söyledi.

Eşinin çalışmadığını, kendsinini de emekli olduğunu kaydeden Baba Bodur, "Oğlum Ramazan, yaklaşık 1 klilometre mesafede bulunan okula bazen eşim, bazen de benim yardımımla gidebiliyor. Okul yönetimi, Ramazan'ın merdiven çıkmaması için zemin kattaki derslikte eğitim görmesini sağladı. Ders aralarında arkadaşlarının ve öğretmenlerinin yardımıyla bahçeye çıkabiliyor" diye konuştu.

Adnan Bodur, oğlunun kimseye bağımlı kalmadan hareket edebilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden akülü araç desteği istediklerini ifade etti.

Engelli öğrenci Ramazan Bodur ise yanında birinin desteği olmadan istediği yere gidemediğini belirterek "Arkadaşlarıma ve aileme bağımlı kalmadan hareket etmek istiyorum. Akülü arabam olsun istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber