'Şiddet sempozyumu için gele' öğretmeni bıçakladılar!!!

Haber Giriş : 30 Mart 2006 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da düzenlenen şiddet sempozyumu için Hakkâri'den gelen rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni Hurşit Demir, 13-16 yaşlarındaki bir grup tarafından bıçaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'in işbirliğiyle okullarda artan şiddet olaylarına çözüm üretilmesi için düzenlenen "Şiddet Sempozyumu"na katılanlar, çocuk şiddetine yakından tanıklık etti.

Hakkâri'den sempozyuma gelen rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni Hurşit Demir, toplantının yapıldığı ve kaldığı öğretmenevi önünde 13-16 yaşlarındaki bir grup tarafından bıçaklandı, telefonu ve cüzdanı gasp edildi. Bir müfettiş de tinercilerin tacizine uğradı.

"Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler" konulu sempozyuma davet edilen Hakkâri Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hurşit Demir, önceki gün saat 17.00 sıralarında sempozyumun yapılacağı Küçükbakkalköy'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'na yerleşti. Akşam saatlerinde gezinti için öğretmenevinden ayrılan ve saat 22.00 sıralarında taksiyle tekrar kalacağı yere dönen Demir'in etrafı yaşları 13 - 16 arasında değişen 8 kişilik bir çocuk grubu tarafından çevrildi. "Pardon bakar mısınız?" sesine yönelen Demir o andan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Öğretmenevinin girişine 15 - 20 metre kala taksiden indim. Bana seslenen bir grup öğrencinin saldırısına uğradım. Biri yakamı çekti, biri cüzdanımı, biri de cebimdeki paraları aldı. Ellerinde kelebek tabir edilen bıçak ve satırlar vardı. Cep telefonum elimdeydi. Almasınlar diye elimi kaldırdığım an bıçağı sol bacağıma sapladılar. Yaralanınca telefonum yere düştü ve aldılar.

Bıçak ve satırları vardı
Daha sonra ellerinde bıçak ve satır olanlar başımda bekledi, diğerleri biraz uzaklaşarak cebimden aldıkları 50 YTL'yi bölüşmeye başladılar. Bu sırada başımda nöbet tutanların dalgınlıklarından yararlanarak birinin elindeki bıçağı aldım. O sırada cep telefonumu da düşürdü. Hemen onu da geri aldım. Bıçağı aldığımı görünce yerden kocaman bir taş alıp kalçama fırlattı. Eğer ellerinden bıçağı almasaydım o an canımı kaybedebilirdim."

Fatih Sultan Mehmet Araştırma Hastanesi'nde yarasını tedavi ettiren Demir, ardından polislerle birlikte kendisine saldıranları bulabilmek için öğretmenevinin karşısında bulunan ve Roman vatandaşların kaldığı mahalleyi dolaşmaya başladı. Demir, saldırı sırasında elinde bıçak taşıyan kişiyi teşhis ettiğini belirterek, "Görür görmez tanıdım. Polis yanına yaklaşınca yüzünü sakladı. Birden arkadaşları toplandı ve şahsı kaçırdılar. O sırada polise saldırdılar ve bir polis kafasına atılan taşla yaralandı" dedi.
Demir şöyle devam etti: "Bana saldırdıklarında, 'Yapmayın, öğretmenim' dedim. Öğretmen olduğumu duyduktan sonra beni bıçaklamaları çok düşündürücü. Sempozyuma gelene kadar ümitliydim ama üzgünüm. Yine de bunlar bizim çocuklarımız ve onları kurtarabiliriz."

Müfettişin etrafını sardılar

İlköğretim Müfettişi İbrahim Özçelik de şiddete uğramaktan son anda kurtuldu. Özçelik, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah 05.00 sularında sempozyuma katılmak için Harem'de indik. Kadıköy'de dolaşırken bali çeken birkaç çocuk etrafımı sardı. Elleriyle çantamı yokladılar. Herhalde beni gözlerine kestiremediler ki, bir şey yapmadan gittiler."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber