Dekan Şentürk: Komutan işbirliği istedi

Haber Giriş : 30 Mart 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle rektör Yücel Aşkın ve dokuz sanığın yargılandığı davaya dün devam edildi. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühre Şentürk, tıbbi cihaz alımı ihalesiyle ilgili herhangi bir bilgisi bulunmadığını belirtti. Fişleme iddialarıyla ilgili ifadesine başvurulan Şentürk, birlikte çalışma teklifinin jandarmadan geldiğini söyledi. Rektör yardımcılığı yaptığı dönemde, dönemin İl Jandarma Komutanı Mustafa Uygun'un YYÜ Özel Güvenlik Müdürü Saffet Kara ile birlikte kendisini ziyaret ettiğini belirten Şentürk, şöyle konuştu:
"Uygun, bölgenin hassasiyeti gereği Kara ile birlikte çalışmamı istedi. Bana üniversitenin kritik bir bölgede bulunduğunu ve bu anlamda değişik sorunlar yaşanabileceğini ifade edip, herhangi bir problem yaşanması ve böyle durumlar karşısında Özel Güvenlik Müdürü Saffet Kara ile çalışabileceğimi dile getirdi. Ancak, herhangi bir bilgiyi kimseyle paylaşmadım."

Süphan Vakfı'nın içini kim boşalttı?
Mahkeme Başkanı İlhan Kaya'nın, tanık olarak dinlenen Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Yumak'ın, üniversite bünyesindeki Süphan Vakfı'nın içinin kendisi tarafından boşaltıldığı yönünde savcılığa verdiği ifadeyi anımsatması üzerine söz alan Rektör Prof. Yücel Aşkın ise şunları sayledi:
"Bu vakfın içinin boşaltılması hususu o dönemde görev yapan yönetime sorulmalıdır. Zira benim Süphan A.Ş. ile herhangi bir bağlantım da bulunmamaktadır. Bu konuyu savcılıkta verdiği ifadede gündeme getiren Yumak'ın bu iddialarının ispatı yoktur."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber