Türk Bilim Adamının Büyük Başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. E. Turgut Talı, 20'inci Dünya Nöroradyoloji Kongresi'nin başkanlığına seçildi.

Gazi Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalı, Nöroradyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. E. Turgut Talı, Avustralya'nın Adelaide kentinde devam eden Dünya Nöroradyoloji Kongresi'nin Genel Kurulunda, 2014 yılında yapılacak olan 20'nci Kongre'nin başkanlığına seçildi.

Genel Kurul'da oyların büyük çoğunluğunu almayı başararak en genç başkan ünvanını da elde eden Prof. Dr. Talı, özellikle 2 binin üzerinde nöroradyoloğun, nörolojik bilimler ile uğraşan Nörolog, Beyin cerrahı ve diğer branşlardaki tüm doktorların katılacağı Kongre'ye başkanlık edecek.

Türk nöroradyologlarının tüm dünyada giderek ağırlıklarını hissettirmeye başladığını ve hatta ABD de bile kliniklere yeni girişimsel teknikleri uygulama yetkisini bizzat vermeye kadar vardırdığını belirten Prof. Dr. E. Turgut Talı, bir Türk bilim adamının Dünya Kongresi başkanlığına seçilmesinin de bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

İstanbul'da, Türk Nöroradyoji Derneği'nin evsahipliğinde düzenlenecek olan bu kongrenin tıp dünyasında Türkiye'nin etkinliğinin perçinlenmesine ve tüm dünyadan katılacak olan bilim adamlarının mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını anlatan Talı, dört yılda bir düzenlenen bu kongrede dünyanın sayılı nöroradyoloji uzmanlarının bu alandaki son gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber