Kimlik ve sigorta numarası aynı olacak

Haber Giriş : 30 Mart 2006 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın 36 maddesi daha kabul edildi.

Emekli olmak için gerekli 9 bin prim günü için kademeli geçişi öngören tasarıya göre, TC kimlik numarası, sigorta sicil numarası olacak. Plan Bütçe Komisyonu, tasarının, primler ile değiştirilen ve yürürlükten kaldırılan maddelerini ele aldı.

Kabul edilen maddelere göre, yurtdışından gelenlerin borçlanmasında değişiklik yapılıyor. Bu kişilerin döviz cinsinden borçlanmasından vazgeçiliyor, ayrıca borçlanmada alt ve üst sınır getiriliyor. Emekli olmak için gerekli prim gün sayısı, 7 binden 9 bine yükseltiliyor. Ancak, 7 bin günden 9 bin güne kademeli geçiş öngörülüyor. Emekliliğe esas prim gün sayısı 2007 yılında işe girecekler için 7 bin yerine 7100 gün olacak. 2008 yılından itibaren her yıla 100 gün daha eklenecek. TC kimlik numarası, sigorta sicil numarası olacak. Tasarının 36 maddesinin daha kabul edilmesiyle, atlanan 8 madde dışındaki görüşmeler tamamlandı. Tasarının, fiili hizmet süresi zammı, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık görevinde bulunanların aylıkları, idari para cezalarını düzenleyen maddeleri daha sonra görüşülecek.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber