Belediye ve Özel idare çalışanlarından tepki....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2006 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

' DEVLET Bakanı Ali Babacan'ın, Belediye ve Özel İdare çalışanları dışında' diğer kamu kurumlarına yapılan zammı da kabul etmeyen IMF yetkililerine,' 'Memura yeni zam için bile kaynağımız var' şeklinde, zamma rağmen bütçede' 180 milyon YTL'lik ödenek fazlasının olduğunu anlattığı, medyaya yansıyan' haberlerinin ardından bir açıklama yapan Belediye ve Özel İdare Çalışanları' Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Ali Babacan'ın' açıklamalarına tepki göstererek, 'Madem bütçe fazlalığınız var neden' Belediye ve Özel İdare Çalışanlarına zam yapmıyorsunuz.Neden kamu' çalışanları arasında ücret eşitsizliği ve adaletsizliğini körüklüyorsunuz'!' Memura zam için IMF'den mi izin alacaksınız'! Zaten Belediye ve Özel İdare' Çalışanları'nı dışlayarak memura yaptığınız zam devede kulak bile değil.'

Maliye Bakanı Sayın Unakıtan, 2005 yılı bütçesinden 2006'ya devreden 2' milyar YTL bütçe fazlalılığı olduğunu bütçe görüşmelerinde dile getirmişti.' Şimdi Hazineden Sorumlu Bakan Sayın Babacan'da bunu IMF'ye yaptığı' sunumuyla teyit etmiş oldu.

Açlık sınırına yaklaşanve hiç bir zamda yer' almayan Belediye ve Özel İdare Çalışanlarının bu bütçe fazlalılığından' yararlanması için IMF izni mi gerekiyor'! Ücret adaletsizliği konusunda' Belediye ve Özel İdare Çalışanları'na yapılan adil değildir

. Belediye ve' Özel İdare Çalışanları zam ve talepleriyle ilgili diğer kamu çalışanları' arasında hükümetin yaptığı ayrımcı ekonomik ve sosyal politikalarla' patlama noktasına gelmiştir. Hükümet şuanda Belediye ve Özel İdare' Çalışanları için mezar kazıcısı konumundadır.

Türkiye gerçekleri IMF gözüyle' görülemez IMF hesabıyla da çözülemez. Ülke gerçeklerine çalışanların' gözüyle bakmalı çalışanların hesabıyla çözmelidir. Hükümet için başka' alternatif yoktur.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları olarak bütcede ki 180' milyon YTL fazlalıktan mutlaka zam istiyoruz. Bu acilen yapılmalıdır. Ve' iyice açılan ücret dengesizliğini ortadan kaldırmalıdır. IMF'ye değil' çalışanlara hesap verin' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber