Geleceğin haltercileri Lüleburgaz'dan çıkacak

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaklaşık 8 ay önce Lüleburgaz Kapalı Spor Salonunda ilk kez kurulan “Halter Kulübü” çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geleceğin haltercileri Lüleburgaz'dan çıkacak

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaklaşık 8 ay önce Lüleburgaz Kapalı Spor Salonunda ilk kez kurulan "Halter Kulübü" çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Çalışmalarını, halter antrenörü Valentine İvanov önderliğinde haftanın altı günü Lüleburgaz Kapalı Spor Salonunda sürdüren kulübün en geç sporcuları erkeklerde Berkay Yurttaş ve kızlarda Aybüke Tümay, gelecekte iyi bir halterci olmak için çok çalıştıklarını söyledi.

10 yaşında olan Berkay Yurttaş, dört ay önce başladığı halter sporuna ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Fehmi Mutlu Ortaokul'unda 5.sınıf öğrencisi olan Berkay, şu anda 40 kg halteri kaldırabildiğini ilerleyen günlerde de bu rakamın daha da arttırmak için çok çalıştığını belirtti.

En küçük kız sporculardan Aybüke Tümay da 12 yaşında ve Tek Ortaokul'unda yedinci sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. Aybüke, halter sporunu televizyondan takip ettiğini ve Nurcan Taylan'ı örnek alarak bu sporu başlamaya karar verdiğini belirtti. Şu anda 30 kg halter kaldırabilen Aybüke, en büyük hedefinin Türkiye'yi temsil eden bir halter sporcusu olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Halter Kulübü antrenörü Valentine yaptığı açıklamada, halterin Lüleburgaz'da çok sevildiğini ve yoğun ilgi görüldüğünü belirtti. Valentin, günde iki saat sürdürülen antrenmanlarda Lüleburgaz'dan bir Naim Süleymanoğlu, bir Nurcan Taylan gibi adını halter sporuna altın harflerle yazdırmış isimlerin veliahtlarını buradan çıkarmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber