Eğitime 100 milyon liralık yatırım

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Uğur Hazırlık Liseleri’nin sayısını 50’ye çıkaracaklarını, bin 500 yeni istihdam ile 100 milyon Türk lirası yatırım yapacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitime 100 milyon liralık yatırım

Bu yıl 45. yılını kutlayan Uğur Dershaneleri'nin geleneksel olarak düzenlediği sempozyum, 31 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Belgrad'da yapıldı. Sempozyuma, Türkiye'nin 178 noktasından 200'den fazla eğitim lideri ve yatırımcı katıldı.

EĞİTİMDE 'UĞUR' MARKASI

Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Servet Özkök, yaptığı açılış konuşmasında, geçmişten aldıkları güçle geleceğe odaklandıklarını ifade ederek, "Uğur markası eğitimle özdeş, bugüne kadar yüz binlerce genci ve aileyi hayalleriyle buluşturmuş olan ve şu anda 6 binden fazla insana istihdam sağlayan bir marka. 45 yıl, güç kadar sorumluluk da getiriyor. Uğur markası bugüne kadar Türk eğitimine hizmet verdi ve bugünden sonra da eğitime daha güçlü biçimde hizmet etmeyi sürdürecek" dedi.

"178 NOKTADA 150 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞIYORUZ"

Uğur vizyonu ve gelecek tasarımı hakkında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel de yaptığı konuşmada, "Eğitim sisteminin değişime en fazla ihtiyaç duyduğu nokta, net ve doğru yapılanmış bir paradigmadır. Dünya değişirken, geçmişin paradigmaları ile geleceği şekillendirmek mümkün değil. Bu değişimin başlatıcısı olmayı sorumluluk olarak algılıyoruz." Uğur olarak 178 noktada 150 bin öğrenciye ulaştıklarını anlatan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama kaliteli eğitim, dünyanın her yerinde herkesin hakkıdır. Uğur kalitesini eğitimin her alanına taşımak ve daha da yaygınlaştırmak üzere yola çıktık."Uğur Hazırlık Liseleri konseptinin üzerinde 3 yıla yakın çalıştıklarını ve bu yapının işlevselliğini gördüklerini ifade eden Enver Yücel, şu an üç olan Uğur Hazırlık Liseleri sayısını sekiz ay içerisinde 50'ye çıkaracaklarını söyledi. Yücel, konuşmasının devamında, "Yeni girişimlerimizle beraber 1500 yeni istihdam gerçekleştireceğiz ve bu işle ilgili yapacağımız yatırım 100 milyon Türk lirası olacak" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN EN GENİŞ KATILIMLI ONLİNE SINAVLARINI YAPACAĞIZ"

Uzaktan eğitimin yaygınlaşmasının önemini belirten Enver Yücel, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda daha çok yükseköğretim seviyesinde kullanılan uzaktan öğretim yöntemleri daha küçük yaş gruplarına hatta okul öncesi düzeyinde bile kullanılmalıdır. Bu noktada Fatih Projesi'ni, bir eğitim tasarımcısı olarak son derece önemsiyorum. Dijital eğitimi, sınav uygulamalarıyla birlikte bu yıl çok yoğun kullanacağız ve Türkiye'nin en geniş katılımlı online sınavlarını yapacağız."Uğur Kariyer Merkezi'ni ülkenin her noktasına taşıyacaklarını ifade eden Yücel, sözlerini şöyle tamamladı: "Akademik başarı kadar, hatta belki daha da fazla, yöneltme, gelecek tasarlama, kariyer planlama hizmetini önemsiyoruz. Ülke ve dünya geleceğinin doğru projeksiyonlanması açısından buna çok ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber