Sürekli öğretmen değişmesi velileri isyan ettirdi

Adapazarı Türk-iş İlköğretim Okulu öğrenci velileri, okulda sürekli öğretmen değişikliği yaşanmasını protesto ederek Sakarya İl Milli Eğitim Müdürüne sıkıntılarını anlattılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sürekli öğretmen değişmesi velileri isyan ettirdi

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda velileri kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, velilerin sıkıntılarını tek tek dinledi. 2-B sınıfı velilerinden Nuran Kocabay yaptığı konuşmada, "İlk öğretmenimiz kendi çocuğu için bizim çocuklarımızı bırakıp gitti. Kendi çocuğu sabahçı diye kendi kaydını sabaha aldırdı. Onunki çocuk da bizimkisi çocuk değil mi? Biz öğretmen değişikliği istemiyoruz. Çocuklarımız tam bir öğretmene alışıyor, sonra öğretmenleri değişiyor. Çocuklar travma yaşıyor. Bizler çocuklarımız okusun, iş güç sahibi olsunlar diye uğraşıyoruz. Bu çocuklar sürekli öğretmen değişince adapte olamıyorlar" dedi.

3-B sınıfı velilerinden Havva Ceylan ise, "Bizim sınıfımızda 2 senede 5 tane öğretmen değişti. Sürekli öğretmen değişmesi çocuklarımızı ve bizi sıkıntıya soktu. Çocuklarımız mağdur oluyor. Öğretmen değişikliği nedeniyle çocuklarımızın başarı oranı düştü. Artık ders çalışmak istemiyorlar. Zaten araştırırsanız, okulun da başarı oranının düşük olduğunu görürsünüz. Kimse çocuğunu bu okula göndermek istemiyor" diye konuştu.

Velileri tek tek dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise, "Bu öğretmenler branş değişikliği yapmış. Bu yasal bir durum. Ardından da geçici öğretmen ataması yapılmış. Geçici öğretmen eş durumundan dolayı gitmiş. Onun yerine gelen norm fazlasından dolayı bir öğretmen gelmiş, bu öğretmen de da gidebilir. Hiçbir şeyin garantisi yok. Yönetmeliğe göre de bir olumsuzluk söz konusu değil. Sizler de haklısınız ama elimizden bir şey gelmez" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı'dan istediklerini alamayan veliler, daha sonra Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ile görüşüp sıkıntılarını anlattı. Aynı cümleleri duyan veliler elleri boş döndü. İstediklerini alamayan veliler çocuklarını okula göndermeyeceklerini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber