Vekil danışmanına sosyal medya takibi

Meclis Başkanı Çiçek, vekil danışmanlarının sosyal medyada hakarete varan görüşlerine disiplin mekanizmasının işletileceğini belirtti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekil danışmanına sosyal medya takibi

ZÜBEYDE YALÇIN

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu dün yaptığı toplantıda TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay. Kamu Denetçiliği Kurumu bütçelerini ele aldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek milletvekili danışmanlarının, diğer partili vekiller hakkında sosyal medyada paylaştıkları hakarete varan görüşlerden şikayetçi oldu. Çiçek, danışmanların devlet memuru olduğunu, disiplin mekanizmasının işletileceğini, TCK kapsamında da suç duyurusunda bulunulacağını söyledi. Meclis başkanı ayrıca kulislere doluşan ziyaretçilerden, grup toplantılarının miting gibi kalabalık geçmesinden, yerel ürünlerin ikram için Meclis'e taşınmasından da dert yandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ

Görüşmelerde Sayıştay raporları tartışma konusu oldu. Muhalefet, Sayıştay raporları gelmediği için görüşmelerin ertelenmesi gerektiğini belirtirken, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, iddiaları yalanladı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinin sunumunu yapan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nde bir müze kütüphane oluşturulacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül'ün maaşısının da 37 bin 250 liradan 39 bin 950 liraya yükseltileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber