Kılıçdaroğlu: Dikizciden başbakan olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında vekillere sesleniyor.

Haber Giriş : 05 Kasım 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Dikizciden başbakan olmaz

Demokrasi, özgürlükler ve cumhuriyet konusunda CHP'yi kimse eleştiremez.

Bu ülkede Anayasa Mahkemesi'ni dillendiren ilk CHP'dir.

Hiçbir zaman dini siyasete alaet etmedik. CHP'nin özelliklerindende biri budur.

Kişinin etnik kimliği kişinin şerefidir.

Uludere davasının takipçisi olacağız.

Dink cinayetindeki tüm detayların netleştirilmesini istiyoruz.

Kadınlara seçme seçilme hakkını getiren partiyiz.

Kadının bir birey olarak, erkeğin de bir birey olarak olduğunu kabul etmiyorlar.

Kadın-erkek eşitliğine inanan bir siyasi partiyiz.

Kadın-erkek eşitliği bakımından dünyada 136 ülkeden 120. sıradayız. Bütün kadınlara sesleniyorum, tüm haklarınıza sahip çıkınız.

Bakan Kılıç öyle bir fotoğraf paylaştı ki!

Ekonomik katılım ve fırsat eşitliği bakımından 136 ülke arasından 127 sıradayız.

Gördüğümüz nokta şudur kadına şiddet son yılda yüzde bin 400 arttı.

Kim bunun sorumlusu. Diktatöre sorarsanız CHP bunun sorumlusu. Kadını biz birey olarak görüyoruz. Bu sosyal ve ekonomi tablosu bunu ortaya çıkartıyor. Kusura bakmasınlar ama AKP'ye oy veren kadınlar da dirensinler.

Kadının giysisi üzerinden hep bunla oyaladılar. Bununla oyalayarak kadının haklarını elinden aldılar.

Yalancıdan başbakan olmaz. Boyundan utan. Böyle yalan atılır mı. Biraz ahlak olur. 60-70 kişi kapalı bir kadına saldırıyor. Ortada böyle bir olay yok. Her yerde MOBESE'ler var. Orada yok. Orada da var ama öyle bir olay yok aslında. Kaç çocuk yapacağınıza bir adam karar veriyor. Kadınlar neden sanane kardeşim demiyor.

Kadınların çalışma hayatında daha çok mu yer alsın istiyorsun, o zaman kadın istihdam eden işyerlerinin sigorta primlerinin bir kısmını devlet ödesin bakalım o zaman daha mı etkili oluyor.

Kadınlar artık şunu soracak, benim çocuğum işşizse neden işsiz olduğunu sorsunlar, atanamayan öğretmenler yıllardır bekliyorlar. Hatay'da bir veli çocuğunun 10 yıldır beklediğini söyledi. Her 4 üniversitesinden 1'i işsiz. Her kadın bunu düşünmeli, bu sorunun yanıtını bilip sandığı öyle gitmeliler.

Kalkmış demeç veriyor. Şuna bakın, 'kız ve erkekler aynı yurtta kalıyor' bu nasıl bi kafa zaten aynı yurtta kalmıyorlar ki senin derdin karma eğitimi ortadan kaldırmak.

Böyle bir adamın olduğu ülkede demokrasiden bahsedilemez. Dikizci dediğim için 100 bin liralık dava açmış. Açmazsan namertsin. Sen kadına birey olarak bakmıyorsun. Senin niyetin farklı. Dikizci dedim bundan da çekinmiyorum. Sen önce biraz adam ol adam, insanları sev biraz. 60 yaşına geldin sen kadınlara nasıl böyle bakıyorsun. Bugün diyorki damdan düştüm ben diyor neden düştün damdan bunu bir anlat da biz de bilelim neden düştüğünü.

Ben gözetliyorum diyor normal oluyor, ben eleştriyorum haksız oluyorum.

Ya gidip sadece Kadıköy vapurlarındaki kadınları dikizlese iyi bu bizim evin içini de dikizliyor. Özetle dikizciden başbakan olmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber