İnternetten dolandırıcılık yapan bilgisayar mühendisliği öğrencisi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette satış yapan siteler aracılığıyla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen zanlı, polis tarafından yakalandı.

İnternet üzerinde elektronik eşya satışı yapan bazı sitelerde alıcı ya da satıcı gibi davrandığı ve yaklaşık 10 kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce yakalanan O.A'nın (30), bilgisayar mühendisliği bölümündeki öğrenimini yarıda bıraktığı öğrenildi.

O.A'nın internet sitelerinde elektronik eşyalar için zaman zaman satıcı gibi davrandığı ve alıcılara gönderdiği kargo paketlerinden boş kağıtlar çıktığı belirlenirken, zanlının kargoyu gönderdiği sırada alıcılara, yakınlarının hesabını vererek, paralarını tahsil ettiği bildirildi. Bazen de alıcı gibi davranarak kamera ve fotoğraf makinesı siparişi verdiği saptanan O.A'nın bir kargo şirketine gelen bu malzemeleri sürekli olarak babasına aldırdığı ve kendi adını kullanmadığı anlaşıldı.

Polis tarafından, mağdurların başvurusu üzerine başlatılan soruşturmada önce zanlının babası gözaltına alınırken, bu kişinin olayla ilgisinin bulunmadığının anlaşılmasıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Zanlının Antalya'nın yanı sıra bir çok ilde internetteki sitelerde elektronik eşya alımı ve satışı yapan kişileri dolandırdığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber