Devletin şakaları sanatçıyı kızdırdı

Haber Giriş : 02 Nisan 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet, vatandaşa 1 Nisan şakalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan sanatçılar aracılığıyla yaptı. Kültür Sanat - Sen ise görevlendirmeleri 'onur kırıcı' diye niteledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı sanat kurumları tarafından 1 Nisan dolayısıyla Ankara'nın çeşitli yerlerinde şakalar yapıldı. Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) ise şaka etkinliklerini protesto etti.

Devlet Halk Dansları Topluluğu üyeleri, sabah saatlerinde Kızılay Meydanı'nda toplanarak, kostümsüz dans gösterisi sundu. Çevredeki vatandaşlar, gösteriyi şaşkın bakışlarla izlerken; gösteri sonunda dansçılar, "1 Nisan" sözleriyle herkesi selamladı. Ankara Devlet Tiyatrosu ise 1 Nisan şakasını, Ankara Metrosu ve Güvenpark'ta yaptı.

Kültür Sanat-Sen üyeleri, bakanlığa bağlı sanatçılara 1 Nisan görevlendirmesi yapılmasını, Kızılay Meydanı'na siyah çelenk bırakarak protesto etti. Sendika üyeleri, sanatçılara da kırmızı karanfil verdi.

'Bürokratlara yarıyor'
Kültür Sanat - Sen Genel Başkanı Kemal Sevgisunar, sanatçılara popülist yaklaşımlarla "onur kırıcı" görevlendirme yapıldığını dile getirdi. Sanatsal etkinliklere "şaka" diye bakılmasını eleştiren Sevgisunar, şunları söyledi:"1 Nisan'da, en anlamsız yerlerde ve anlaşılmaz biçimde gerçekleştirilen etkinliklerden ne vatandaşlarımıza ne de sanatlarını sabahın erken saatinde soğukta icra etmek durumunda kalan sanatçılarımıza yarayacak herhangi bir olumlu sonuç yoktur. Bundan sadece bürokratlar kazançlı çıktığını düşünüyor."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber