İŞGEM'de iş imkanı

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, İŞGEM’in yeni yatırımcıların, meslek sahibi olanların, imalat sektöründe faaliyet gösterenlerin Avrupa Birliği projelerinin uygulanabileceği bir yer olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞGEM'de iş imkanı

Tokat'ta 15-20 yıl önce Devlet Hastanesi için Organize Sanayi Bölgesi'nde ayrılan yerin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı'na 2007 yılında tahsis edilmesi ile birlikte başlayan İŞGEM projesinde çalışmalarda sona gelindi. OSB'de 5 bin 800 metrekarelik alan üzerine kurulan İŞGEM binasında Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve TESOB Başkanı Mehmet Bekçi incelemelerde bulundu. İŞGEM projesinin 3,5 milyon euroluk bir Avrupa birliği projesi olduğunun altını çizen Vali Taşkesen, 38 iş yerinin olduğu binada iki yıl kirası elektriği suyu alınmayan yeni girişimcilere fırsat tanıyan bir farklılığı olduğunu söyledi.

TESOB Başkanı Bekçi ise 2007 yılında başlayan İŞGEM projesinin eski Tokat Valisi şuan ki Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in arsayı TESOB'a bağışlaması ile başladığını söyledi. İŞGEM'in yeni yatırımcıların meslek sahibi olanların, imalat sektöründe faaliyet gösterenlerin Avrupa Birliği projelerinin uygulanabileceği bir yer olduğunu ifade eden Bekçi, hanımların burada iş alanlarını gerçekleştirmeleri ile birlikte işsizlikten iş hayatına geçeceklerini kaydetti.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Avrupa Birliği Bakanlığı'nda Tokat'ın proje bazında ilk 10 ilden birisi olduğunu ifade ederek, "Burada da bunun bir örneğini görüyoruz. Esnaf Odaları Birliğimizin ev sahipliğinde diğer kamu kurum kuruluşlarımızın ortaklığında organize sanayi bölgemize 3,5 trilyonluk yatırımın gerçekleştiğini görüyoruz. Küçük sanayicilerimizin büyük ortaklığı diye Küçük Sanayi Sitemizde de benzer bir Avrupa Birliği projesi uygulanmakta. Aynı zamanda Tokat belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi de Avrupa Birliği fonlarından yapılmıştır. Bunun gibi küçük ölçekli yüzlerce proje ilimizde Avrupa Birliği fonlarından gerçekleştirilmiştir. Öncelikle arkadaşları bu girişimlerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber