Mersin'de ceviz fidanından hatıra ormanı

Mersin’in Erdemli ilçesinin Elbeyli Köyü’nde iki vatandaşın anneleri anısına ceviz fidanlarıyla hatıra ormanı oluşturuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de ceviz fidanından hatıra ormanı

Mersin'in Erdemli ilçesinin Elbeyli Köyü'nde iki vatandaşın anneleri anısına ceviz fidanlarıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, gelir getirici türlerle ilgili yapılan ağaçlandırma faaliyetlerinin önemli olduğunu söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü Güzeloluk Şefliği Elbeyli Köyü'nde ceviz ağaçlandırması ve hatıra ormanı tesisi yapıldı. Elbeyli Köyü'nden Dr. Rukiye Hayran ve Eczacı Mihri Bilge'nin rahmetli anneleri Cennet Sormazoğlu anısına hatıra ormanı ile Elbeyli Köyü Ceviz Ormanı tesis edildi. Fidan dikme törenine Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İşletme Müdürü Kenan Akduman, İşletme Şefi Servet Duman, Dr. Rukiye Hayran, Eczacı Mihri Bilgen, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölge Müdürü Baca, törende yaptığı konuşmada, özellikle gelir getirici türlerle ilgili yapılan ağaçlandırma faaliyetlerine değinerek, bu konudaki duyarlılıklarını dile getirdi ve hatıra ormanlarına meyveli türlerin dikilmesinin önemine vurgu yaptı.

Törende, ekskavatör ile toprak işlemesi yapılmış sahaya, törene katılanlar tarafından 320 adet ceviz, 90 adet alıç ve 30 adet mahlep fidanı dikildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber