Hayvan Hakları Derneğin'den şoförlere uyarı

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği tarafından, soğuk kış günlerinde motoru sıcak araçların kaputlarına sığınan yavru sokak hayvanlarının telef olmaması için “Kontağı Çevirmeden Kaputa Vur” sloganıyla kampanya başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayvan Hakları Derneğin'den şoförlere uyarı

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği tarafından, soğuk kış günlerinde motoru sıcak araçların kaputlarına sığınan yavru sokak hayvanlarının telef olmaması için "Kontağı Çevirmeden Kaputa Vur" sloganıyla kampanya başlatıldı.

Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin konuyla yaptığı açıklamada, "Özellikle sokak kedileri, araçların motorlarına sığınıyor,onları canlı olarak fark edenler bir şekilde bize ulaşıyor ve hayvanları kaputtan çıkarmak için destek veriyoruz. Ancak bazen sürücüler bunu fark edemeden ne yazık ki bu biçare canlıları kaybediyoruz. Oysaki bunun önüne geçmek sadece iki dakikalık bir kontrol gerektiriyor. Kış mevsimi boyunca sürücüler her sabah araçlarının kaputlarına kuvvetlice vurarak onları kurtarabilirler, kendilerine her yanı betonlarla çevrili bu dünyada sığınmak için yer arayan canlılara ayıracağımız 2 dakikayı vicdanen onlara borçluyuz.Tüm halkımızı, sürücüleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.Lütfen,herkes bu konuda birbirini bilgilendirsin ve acil durumlarda bizlere ve sınırları içinde oldukları belediyelerin ilgili veterinerlik birimlerine ulaşsınlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber