Öğretmen eşler, hizmet puanı düşük olan yerde birleşecek

Haber Giriş : 02 Nisan 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin, tayin ve yer değiştirmeler sırasında ne kadar mağdur edildiklerini, dün kendi ağızlarından dile getirmiştik. Bugün de söz Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, söze öğretmenler kadar öğrencilerin de mağdur edilmemeleri gerektiğini hatırlatarak başladı.

Tayin ve yer değiştirmelerin eylül'e kadar sarkmasının derslerin boş geçmesine neden olduğunu ve bu yüzden haziran'a çekildiğini söyledi. Gelen şikâyetler ve tepkiler üzerine, haziran uygulamasının, son kez olmak üzere eylül'e ertelendiğini belirtti. "Ama 2007'den itibaren yer değiştirmeler için kesinlikle haziran ayı esas alınacak" dedi.

Kaya, yeni atanan karı koca öğretmenlerin 1.5 yıldan önce bir araya gelemeyeceklerine yönelik şikâyetleri ise, "Eğer her iki eş de öğretmense, bunları puanı düşük olanın bulunduğu yerde birleştirebiliriz" dedi.

"Neden düşük puanlı yer?" sorusuna ise, "Düşük puanlı bir öğretmen, eş durumu nedeniyle, daha yüksek puanlı bir okula tayin edilince tepkiler oluyor. Bu yüzden düşük puanlı yerde birleşme koşulunu getirdik" yanıtını verdi.

Bu durumda eşler, puanı yüksek olanın bulunduğu okulda değil ancak puanı düşük olanın bulunduğu okul ya da merkezde bir araya gelecekler. Ya da uzunca bir süre ayrı noktalarda görev yapmaya devam edecekler.

Abbas Güçlü/ Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber