Birinci: Okullardaki şiddetin temelinde, feodal şiddet var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2006 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, "Okullardaki şiddetin temelinde feodal şiddet var. Aileleri, çocuklarına şiddet uygulamaktan kurtarmamız lazım" dedi.

Birinci, okullardaki şiddetin yeni bir şey olmadığını, daha önce de yaşandığını belirten Birinci, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu sorunu aşmak için bazı tedbirler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Şiddetin önlenmesi konusunda ailelere büyük iş düştüğüne işaret eden Birinci, "Aileleri, çocuklarına şiddet uygulamaktan kurtarmamız lazım. Baba çocuğuna 'sus, sen bilmezsin' der, çocuk konuşursa da tokatlar. Bu korkunç bir şey. Önce bunu aşmak lazım. Bu konuda dini ve milli örneklerimiz var. Onlardan yararlanmak lazım" dedi.

Birinci, okullardaki şiddetin bir başka nedeninin de ekonomik sıkıntılar olduğunu belirtti. Köyden kente göçlerin bazı olumsuz etkileri bulunduğunu, bu durumun okullarda şiddet olaylarını beslediğini ifade eden Birinci, "Bu millet bu sorunu da aşar, ama bunun için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Sanıyorum şehirleşme ve şehir kültürü arttıkça, bu sorun kendiliğinden çözülecek" diye konuştu.

Şiddetin önüne geçmek için okullardaki sportif faaliyetleri artırmayı planladıklarını bildiren Birinci, Türkçe ve edebiyat derslerinin de öğrencilerin bazı olumsuz davranışlarını düzeltmesine yardımcı olacağına inandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber