Kılıç'tan öğrenci evi açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gündemdeki öğrenci evleri tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıç'tan öğrenci evi açıklaması

Samsun'da basın mensuplarına konuşan Kılıç şunları söyledi:

Sorunun kaynağında yurt olarak işletilen yapılar var. Buralarla ilgili ciddi kaygılarımız var

Apart dediğimiz yapılarda öğrenci yurt tabelası var. Ruhsatlandırma işlemleri yapılmamış. Stüdyo tipi dairelerin kiralanması görünümü var sadece.

Bir hukuksuzluk hali var. Bunları bir standarda kavuşturacağız. Bunun için yasal düzenleme yapılması gerekirse yapılabilir.

Türkiye'de YURT-KUR'un bünyesinde 310 bin 800 yatak kapasitemiz var. Özel sektördeki yurtları denetleme Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Ama bakanlığın yükü ağır. Çıkarılacak kanunla denetim görevi YURT-KUR'a devredilecek. Bu da sektördeki başıbozukluğu kaldıracak

Başbakanımızın kaygısı gençlerimizin sağlıklı koşullarda barınma, geleceğe özgüveni yüksek bireysel olarak hazırlanmasıdır.

Türkiye'de yeterli yurt bulunmadığı konusunda eleştiriler var.

Önümüzdeki birkaç gün içinde 6 aydır üzerinde çalıştığımız bir kiralama taahhütnamesi gazetelerde yayınlanacak. Türkiye'nin 65 ilinde yeni yurtlar kiralanacak.

Yurt konaklama ücretleri 80 ila 180 TL arasında.

Devlet yurtlarında kalmak giriş çıkış saatlerindeki disiplinden dolayı anne babalar tarafından tercih edilen bir yöntem. Madem ki anne ve babalar çocuklarının devlet yurdunda kalmasında istekli o zaman geriye kiralama işlemlerini hızlandırmak kalıyor.

BAŞBAKAN'A ATFEDİLEN YAKLAŞIMLAR GERÇEK DIŞI

Türkiye devleti bir hukuk devletidir. Gaye de bireyin özel yaşamını korumadır. Başbakan'a atfedilen yaklaşımlar gerçek dışıdır.

Türkiye'yi daha sivil, daha demokratik bir anayasaya kavuşturmak için büyük riskleri göze alan bir hareketiz.

TBMM'de kabule dilen 3. Yargı paketi özel hayata yönelik müdahaleleri suç sayan ve 3 yıla kadar hapis cezalarını içeren bir düzenlemedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber