Askerlere Van'da çiçek Kızıltepe'de taş atıldı

Haber Giriş : 03 Nisan 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde halk askeri birliklere gül ve karanfil attı. Kızıltepe'deki gösterilerde ise yine 1 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da yaşanan olayların ardından gergin günlerin yaşandığı Van'da, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü görkemli bir törenle kutlandı. Geçen yıllara oranla daha çok katılımın gözlendiği tören sırasında halk askeri birliklerin geçişini uzun süre alkışladı. Vatandaş ve zabıtalar askerlere ve tanklara gül ve karanfil attı. Askeri tankların geçeceği cadde güllerle kaplandı. Kızıltepe ve Nusaybin'de çıkan olaylarda ise 1 kişi hayatını kaybetti.

İL BAŞKANI TUTUKLANDI
Önceki gün 1 kişinin öldüğü Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün yine olay çıktı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grubun, "dağılın" uyarısında bulunan polisi taşlamasıyla başlayan olaylarda Sıddık Özer (24) öldü, 4 kişi yaralandı. Özer'in kurşun yarası ile öldüğü belirlendi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise bir grup, devriye gezen polise molotof kokteylleriyle saldırdı. Polis gaz bombası ile karşılık verdi. Bir gösterici yaralandı. Yüksekova İlçesinde ise hayat normale döndü. Diyarbakır da da gözaltına alınanların sayısı 565'e yükseldi. Tutuklananların sayısı ise 225'e çıktı. Batman'da gösteriler öncesinde yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınan DTP Batman İl Başkanı Ayhan Karabulut, mahkemeye sevk edildi. Karabulut, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcılık bir üst mahkemeye itirazca bulununca Karabulut hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

BAYDEMİR'E MÜFETTİŞ
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma için görevlendirilen 2 müfettiş Diyarbakır'da incelemelerini sürdürüyor. Müfettişlerin konuşma kayıtları sonrasında Baydemir'in de ifadesine başvuracağı öğrenildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber