Sendikalı personele sürgün iddiası

Haber Giriş : 03 Nisan 2006 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Özgen, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ı sendikaya üye olanları sürgüne yollamak, haklarında soruşturma başlatmak ve görüşmelerden kaçmakla suçladı.

Çankaya Belediyesi ile Petrol-İş Sendikası arasında kıyasıya bir savaş yaşanıyor. Petrol-İş Sendikası Şubesi Başkanı Mustafa Özgen, ''Tüm Bel-Sen'in örgütlü olduğu Çankaya Belediyesi'nde, belediye başkanı ve yönetiminin tutumundan kaynaklanan olayları hayretle ve kaygıyla izliyoruz'' dedi. Mustafa Özgen, yaptığı yazılı açıklamada, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, ''sendika ile görüşmediğini, her türlü diyaloga kapılarını kapatarak sendika üyelerini, yöneticilerini sürdüğünü ve haklarında soruşturma açtığını'' öne sürdü.

AĞIR SUÇLAMA

Özgen, şunları kaydetti: ''Şube başkanı, yönetici ve üyelerine karşı şiddet uygulamaktan kaçınmayan, işyeri temsilcilik odasını boşalttıran Çankaya Belediye Başkanı ve yöneticilerinin amacının ne olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Tüm Bel-Sen'in örgütlü olduğu Çankaya Belediyesi'nde, belediye başkanı ve yönetiminin tutumundan kaynaklanan olayları hayretle ve kaygıyla izliyoruz. Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube'nin diyalog arayışları, yaptığı eylem, basın açıklamaları ve benzeri eylemsellikler ve geçen süreye rağmen en ufak olumlu bir gelişmenin yaşanmadığını üzülerek görmekteyiz.'' Özgen, Eryılmaz'dan, sendikanın diyalog çağrılarına kulak vermesini istedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber