Aydın'da taciz ve fuhşa teşvik iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: "Söz konusu operasyon, kurumumuz tarafından başlatılmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan operasyonun Bakanlıkça başlatıldığını belirterek, operasyonla çocukları istismar eden bir çetenin çökertildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı internet siteleriyle televizyonlarda "yetiştirme yurdunda fuhuşa teşvik operasyonu" başlığıyla haber yayınlandığı hatırlatıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığınca dün gerçekleştirilen operasyonda, 11 şüphelinin ev ve iş yerlerindeki aramalarda uyuşturucu madde, yaşı küçük çocuklara yönelik cinsel istismar delili olan CD, flaş bellek, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonda, 10 şüphelinin göz altına alındığı, bir kişinin de firar ettiği belirtilerek, firarinin aranmasına devam edildiği bildirildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının, "mağdurlar arasında dışardayken cinsel istismara maruz kalan kurum bakımındaki kız çocuklarının da bulunduğunu" basına duyurduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu operasyon, kurumumuz tarafından başlatılmıştır. İstismara uğrayan kız çocuklarının kuruma geldikten sonra alınan beyanları doğrultusunda, kendilerini istismar eden kişilerle ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığına farklı tarihlerde kurumca suç duyurusunda bulunulmuş ve müteakiben teknik takip başlatılmıştır. Operasyonla çocukları istismar eden bir çete çökertilmiştir. Haber başlıklarında yer verildiği gibi yetiştirme yurdunda herhangi bir çocuk fuhuşa teşvik edilmemiş ve bu iddia sebebiyle herhangi bir Kurum personeli hakkında cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatılmamıştır. Söz konusu başlık gerçeği yansıtmamakta, kurumda kalan bütün çocukları ve fedakarca görev yapan personellerimizi zan altında bırakmaktadır. Dışardayken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili idari merciler derhal harekete geçirilmiştir. Söz konusu operasyon bunun bir sonucudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber