Silifke'de 3,5 yılda 5 bin ton ambalaj atığı toplandı

Silifke ilçesinde yapılan çalışmalar kapsamında 3,5 yılda yaklaşık 5 bin ton ambalaj atığı toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silifke'de 3,5 yılda 5 bin ton ambalaj atığı toplandı

Silifke ilçesinde yapılan çalışmalar kapsamında 3,5 yılda yaklaşık 5 bin ton ambalaj atığı toplandı.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılında Çevdosan Ltd. Şti. ile imzaladıkları protokolün ardından başlayan çalışmalar kapsamında ilçede 3,5 yılda yaklaşık 5 bin ton ambalaj atığı toplandığını kaydetti.

"Taşeli Belediyeler Birliği Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi" adı altında başlattıkları kampanyaya tüm vatandaşların katkısını beklediklerini ifade eden Öngel, "Taşeli Belediyeler Birliği bünyesinde 3 araç ve 8 personelle yürütülen çalışmalar kapsamında kağıt, plastik, naylon, pet şişe, cam, meyve suyu ve süt kutuları ile metal atıklar geri dönüşüm için toplanıyor. Resmi kurumlar, okullar, apartmanlar, işyerleri, büyük marketlerin önleri ve kent merkezinde uygun yerlere konulan geri dönüşüm kutuları ve kumbaralar ekipler tarafından düzenli olarak alınıyor" ifadesini kullandı.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasının her bireyin görevi olduğunu vurgulayan Öngel, şunları kaydetti:

"Ambalaj atıklarınızı çöpe atmayıp, evlerde ayrı bir torbada biriktirerek, en yakın geri dönüşüm kutularına atarak geleceğimize katkıda bulunabiliriz. Evlerimizde çöp poşetinin yanına bir poşet daha koyarak geri dönüşüme gidebilecek atıklar konulabilir. Vatandaşlarımızdan bir de ricamız olacak. Geri dönüşüme atılacak atıklar çöpe, çöpe atılacak atıklar da geri dönüşüme atılabiliyor. Bu hususta da biraz duyarlı olmak gerek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber