Bilim Merkezinden muhteşem gösteri

Kocaeli Bilim Merkezi ekibi Darıca'da birbirinden ilginç deneyleri öğrencilere sundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilim Merkezinden muhteşem gösteri

Seka Kağıt Fabrikası alanında inşa edilen ve 2014 yılında açılacak olan Bilim Merkezini tanıtmak, Kocaeli Bilim Merkez'ine gelecek öğrencileri bilimle buluşturmak için Kocaeli Bilim Merkezi ekibi ilçelerde bilimselsel gösteriler düzenliyor. Okullarda yapılan gösterilere Darıca ilçesinde devam edildi.

Birbirinden ilginç deney ve gösterilerin yapılacağı etkinlikle, öğrencilerin bilime olan ilgi ve merakı artırılmak amaçlanıyor. Bilim Merkezi şov ekibi tarafından Darıca Süreyya Yalçın Orta Okulu ve Darıca Deniz Yıldızları Ortaokulunda birbirinden ilginç deneyler öğrencilerle buluşturuldu.

Kocaeli Bilim Merkezi tarafından okullarda yapılacak gösterilerde, kimyasal maddelerin bir birleri ile etkileşimini gösteren köpük deneyi, maddenin hal değişimlerini farklı bir şekilde gösterimi için kuru buz deneyleri, gizemli tozun alevle buluşması sonucunda gerçekleştirilen alev deneyleri ve -1960 derecede sıvı azotun maddelere etkisini göstermek için tasarlanan deneyler eğlenceli sunumlar eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber