Bitlis Emniyet Müdürü: Bu filmi 10-15 yıl önce seyrettik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Emniyet Müdürü Salih Kesmez, son günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili, "Biliyorsunuz biz bu filmi 10-15 yıl evvel seyrettik. Bu filmi tekrar vizyona koymak isteyenler var. Huzurumuzu bozmak isteyenler var" dedi.

Emniyet Müdürlüğü Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Kesmez, son günlerde Diyarbakır, Batman, Van, Siirt'te meydana gelen olaylara değindi. Kesmez, bu konuda vatandaşın sağduyusuna güvendiklerini belirterek, "Geçmişten ders alındı. Yurtdışından kaynaklanan ve yerli işbirlikçileri olan bölücülere, vatandaşımızın itibar etmeyeceğine, bunları aralarında barındırmayacağına inanıyoruz. Devletimiz güçlüdür. Bunun üstesinden gelecektir."

Kesmez, tedbir alınırken devletin şefkatli davranmasının zafiyet olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kötü emellerine alet etmek için çocuk ve kadınları öne koyabiliyorlar. Örf ve adetlerimizde, dinimizde kesinlikle çocukları kullanmak, kadınları kullanmak yoktur. Savaşta bile çocukları öldürmek yoktur. Ama o kötü emellere ulaşmak için maalesef bu şekilde kalleşçe ve çok değişik düşüncelerle bunu kullanmaktadırlar. Bu konuların sorgulanması lazım."

Olaylarda bilerek veya bilmeyerek en büyük kötülüğün yine bölgenin insanlarına yapıldığını, bölge insanına birinci derecede zarar verildiğinin bilinmesi gerektiğini kaydeden Kesmez, şunları dile getirdi:

"Doğu Bölgesine ve ülkemize zarar verdiklerini bilmeliler. Herkes işinde gücünde, enflasyon oranı düşmüş, gayri safi milli hasıla 5 bin doların üzerine çıkmış, ülke düzlüğe giderken ayağımıza yine çelme takılıyor. Bu bölgeye tam yatırım yapılırken, bu olaylar olursa yatırımcılar gelecek mi? Takip ediyoruz. Yatırımcı (Bir süre daha dinlemedeyiz) diyor. O zaman kötülük kime yapılıyor? Halkımız daha duyarlı olmalı, bunlara prim vermemeli. Aralarında barındırmamalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber