SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam bugün açıklanıyor

Haber Giriş : 06 Ocak 2004 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam bugün açıklanıyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaşlarına yapılacak 2004 yılı zammını bugün partisinin grup toplantısında açıklayacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber bekliyor.

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına 2004 yılı için yapılacak zam oranı dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, konuyu gece bir kere daha değerlendireceklerini ve Başbakan Erdoğan'ın alınacak kararı bugün grup toplantısında açıklayacağını belirtti. Çiçek, hem istikrar programını zedelemeyen, hem de insanların ihtiyaçlarını karşılamalarına imkan verecek bir artış gerçekleştirileceğini bildirdi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise Başbakan'dan müjdeli haber beklediklerini söyledi. Emeklilerin 2003 yılı içinde reel gelirlerinin önemli ölçüde gerilediğini ifade eden Ergün, "Hükümetin emekliye olan hassasiyetine ve ilgisine yakışan bir zam oranı bekliyoruz. İşçi emeklileri, dul ve yetimleri 365 gündür zam alamamıştır. Bu insanlar gösterdikleri fedakarlıkların karşılığında da hak ettikleri müjdeli haberi beklemektedir.? dedi. Şu anda en düşük işçi emeklisi aylığı 332 milyon lira. Ancak, 2004 Ocak ayında kesilecek destekleme ödeneği de düşürüldüğünde bu ücret 302 milyon liraya inecek. Ortalama işçi emeklisi aylığı ise 368 milyon lira civarında. Bakanlar Kurulu toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın emekli maaşlarına 130-150 milyon lira civarında artış yapılmasını talep ettiği, ancak bazı bakanların, ekonomik dengeler açısından buna karşı çıktıkları öğrenildi
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber