BKM: Haftasonu 40 bin civarında şifreli işlem yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal, çip&pin uygulaması kapsamında hafta sonu gerçekleştirilen alışverişlerde 40 bin civarında şifreli işlem yapıldığını bildirdi.

Özinal, 31 Mart'ta uygulamaya geçilen çip&pin'e ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen süre içinde bazı işyerlerinde, tüketicilerin şifreyi nasıl kullanacağını bilmemesi ve işyeri altyapısının henüz tam olarak hazır olmamasından kaynaklanan sorunlar yaşanmış olabileceğini söyledi.

Üye işyerlerinin altyapısını sisteme tamamen uyumlu hale getirmeleri için önlerinde bir yıllık geçiş dönemi bulunduğuna değinen Özinal, ancak yine de üye işyerleri açısından ilerde doğacak olası ihtilafların önlenmesi, tüketicilere de şifreli alışverişle daha güvenli ortam sağlaması açısından sisteme bir an önce geçilmesinde büyük fayda bulunduğunu vurguladı.

Sertaç Özinal, şifre sırasında sorun yaşandığı durumlarda eski sistemle işlemin yapıldığını, dolayısıyla tüketicilerin kartını kullanamaması gibi bir durumun olmadığını ifade etti.

Genel olarak sistemin ilk günlerinde ciddi sorun yaşanmadığını dile getiren Özinal, haftasonu gerçekleştirilen alışverişlerde 40 bin civarında şifreli işlem yapıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber