Viranşehir Belediye Başkanı'nın içinde bulunduğu grup olay çıkardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup, izinsiz gösteri yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren Karacadağ Caddesi Dumlupınar Meydanı'nda toplanan gruptakiler, basın açıklaması yapıldıktan sonra, bir kısmı Eski Urfa, bir kısmı da Eski Derik Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Terör örgütü PKK lehine ve hükümet aleyhine sloganlar atan gruptakilerin geçtiği yerlerde esnaf kepenk kapattı.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'in de aralarında bulunduğu gruptakiler, Eski Derik Caddesi'nden geçerken, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi silahla ateş etti. Bunun üzerine gruptakiler, bazı işyerlerinin camlarını kırarak, güvenlik güçlerine, molotofkokteyli attı. Güvenlik güçleri de grubu dağıtmaya çalıştı.

Viranşehir Belediye Başkanı Cin, kendisinin gösteri başladığında ilçede olmadığını ve göstericileri yatıştırmak için yanlarına geldiğini savundu. Cin, silahla açılan ateşin asıl hedefinin kendisi olduğunu iddia etti.

Bu arada Şanlıurfa ve Siverek ilçesinden yapılan polis takviyesinin yanı sıra ilçe jandarma komutanlığı ekiplerinin de görev aldığı Viranşehir'de güvenlik güçlerinin dağıttığı eylemciler, ara sokaklarda yeniden toplandı.

Öte yandan, gösteride yaralanan bir polis memurunun Viranşehir'deki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber