Sağlıkta torba kadro, iki hafta sonra Mecliste görüşülecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığının çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verirken, Tam Gün düzenlemesinin bu ay içinde Meclis’e geleceğini bildirdi.

Haber Giriş : 08 Kasım 2013 17:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Sağlıkta torba kadro, iki hafta sonra Mecliste görüşülecek

Bakan Müezzinoğlu, Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez ile Ankara Haber Müdürü Fatih Akkaya'nın konuyla ilgili soruları üzerine "Çalışlarımız var, ancak henüz bir takvim belirlemedik. Burada tabi bu konuyu hem Maliye'ye hem de Devlet Personel Başkanlığına götürmemiz gerekiyor. Bazen bizim çok istediğimiz bir hususu diğer ayakları oturtmadan bir de kamuoyuna deklarasyon yaptığımız zaman bir beklentiye yol açıyor, dolayısıyla buna şuanda yok deyip geçelim" bilgisini verdi.

TAM GÜN BU AY İÇİNDE MECLİS'E GELİYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığının çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verirken, Tam Gün düzenlemesinin bu ay içinde Meclis'e geleceğini bildirdi. Bakan şöyle konuştu: "Kasım ayında inşallah tamamlamış olacağız. Yasayı güncelleme ihtiyacı duymuştuk, bu günlere kaldı dolayısıyla. Bizim 2010'da YÖK ile birlikte çıkarmış olduğumuz kanun 2547 sayılı kanundan bütün üniversite öğretim üyeleri tam güne tabidir ve muayene, ofis büro açamazlar. O kanunu çıkarmışız. Şimdi bu kanun en fazla doktorları etkilediği için anayasa mahkemesine gidilmiş. Bir kısım maddeleri iptal edilmiş. Sonra kanun hükmünde kararname ile yeni bir düzenleme yapılmış. O da anayasa mahkemesine gitmiş. Mahkeme bizden yeni düzenlemeler istemiş. Bizde yeni düzenlemeyi meclise getirdik. Ancak bu da doktorlar ilgili düzenleme yaparken, yine bütününe de atıfta bulunuyor. Dolayısıyla o atıfta bulunmalar yeniden düzenleme gerektiriyor. Şuanda bizim problemimiz ne? Muayenelerin tıpta bir fonksiyonu kalmadığına göre biz hocalarımız ya kurumlarında ya da mesai dışı kurumlarında çalışabilecekleri bir düzenleme yapalım dedik. Önümüzdeki hafta meclisin gündemi dolu olduğu için gelemeyecek ama sonraki hafta gündeme gelmesini bekliyoruz. Bütçe görüşmeleri başlamadan bu işin çözülmesini bekliyoruz."

KANSER VE DİYALİZDEN FARK ÜCRETİ ALINMIYOR ALINMAYACAK

Sağlık Bakanı, kanser tedavisi ve diyaliz hizmetlerinin "fark ücreti alınamayacak haller" listesinden çıkarılacağı söylentilerinin gerçek dışı olduğunu kaydetti. Müezzinoğlu "Bu alanlarda hiçbir yerde alınmıyor. Kanser diyaliz, yoğun bakım bunlarda fark ücreti kesinlikle yok" dedi.

Yeni Akit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber