04/04/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Azerbaycan'a hareket edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saat 10.30'da 90. Kaymakam Adaylarının Kura Çekim Töreni'ne katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri ile İstanbul'da yaşanan olayları görüşmek üzere saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti Meclis Grubu, saat 11.00'de toplanacak.
- CHP Meclis Grubu, saat 13.00'te toplanacak.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Akalın, saat 10.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM KİT Komisyonu, saat 14.30'da toplanacak.
- Litvanya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Vılıje Vertelıene ve beraberindeki heyet, saat 10.00'da AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 10.00'da, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sonay Adem ile görüşecek.
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saat 09.00'da, Adalet Bakanlığı'nın İstanbul'daki Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek 'Ceza Hukuku'nda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ve Polis Gözetimi Semineri'ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat, Akif Gülle, Şaban Dişli, Nazım Ekren ve Bülent Gedikli, saat 09.00'da İSO Genel Merkezi'ni, saat 11.45'te TÜSİAD Genel Merkezi'ni, saat 15.00'te de İTO Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, saat 14.30'da Büyük Tarabya Oteli'nin özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesini başlatacak.
- T.C. Merkez Bankası'nın kuruluşunun 75. yılı münasebetiyle, saat 20.30'da 23. Uluslararası Ankara Müzik Festivali açılış konseri ve resepsiyonu verilecek
- TAİ, A400M programı çerçevesinde saat 15.00'te, tasarımı ve üretimini tamamladığı ilk parçayı Bremen'e gönderecek.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 20.00'de bahar konseri düzenlenecek.
- TRT Genel Müdürlüğü tarafından 2 bin fidanın dikimi için bir töreni yapılacak.
- Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ODTÜ işbirliğiyle saat 10.00'da 'Kamuda Etik Liderlik' konulu bir seminer verilecek.
- Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Ankara'da saat 10.30'da bazı dernekler ziyaret edilecek.
- Japonya'nın Ankara Büyükelçisi'nin eşi Motoko Abe, saat 10.30'da Japonya'daki bir dernekten sağladığı geliri Sait Öztürk İlköğretim Okulu'na yardım olarak aktaracak.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, Ankara'da saat 11.00'de referandum sonuçlarını açıklayacak.
- Ankara Barosu, saat 14.00'te Bilgi Belge Merkezi'ni hizmete açacak.
- Ankara Barosu, saat 16.00'da Hukuk Müzesi'ni hizmete açacak.
- Profesyonel Haber Kameramanları Derneği 'Görünüm 2005 En İyi Görüntü Yarışması' ödül töreni, Ankara'da saat 19.30'da yapılacak.
- Polis haftası etkinlikleri kapsamında saat 10.00'da, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, bir öğrenci Celalettin Cerrah'ın makamını sembolik olarak devralacak. Saat 11.00'de Taksim Meydanı'nda fotoğraf sergisi açılacak. Saat 12.00-14.00 arasında, Çevik Kuvvet'te gösteri maçı yapılacak.
Saat 14.00'ten sonra da aynı yerde bir konser düzenlenecek.
- Topkapı Sarayı'nın müze oluşunun yıldönümü nedeniyle, saat 11.00'de, Bab-u Selam gişeleri önünde bir "Hoşgeldiniz Töreni" yapılacak.
- DİSK'liler, saat 12.30'da Fransa'nın İstanbul Konsolosluğu önünde, Fransa ETUC sendikasının grev çağrısına destek amacıyla eylem yapacak.
- Bayrampaşa'da Pakistan depremi için toplanan yardımlar, saat 20.00'de, Parkada'daki Lezzet Sofrası'nda düzenlenecek bir törenle Kızılay'a teslim edilecek.
- Demokratik Kadın Hareketi, saat 13.00'te Galatasaray Postanesi'nden kart gönderecek.
- 20 Nisan'da Borusan Oto'da gerçekleşecek olan Erol Albayrak'ın 'Medeniyetler Esintisi Koleksiyonu'na ait defileyle ilgili tanıtım toplantısı, saat 14.00'te Böbrek Vakfı Konferans Salonu'nda yapılacak.
- Temel Haklar Federasyonu, saat 13.00'te, AK Parti Şişli İlçe Teşkilatı önünde, Diyarbakır ve Batman'daki olaylarla ilgili basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

"Geleceğe Bakış" konulu basın toplantısı
- Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "Geleceğe Bakış" konulu basın toplantısı, saat 10.00'da Hyatt Regency Oteli'nde yapılacak.

Eczacıbaşı Tıp Ödülleri ve Bilimsel Araştırma Destekleri
- "Eczacıbaşı Tıp Ödülleri ve Bilimsel Araştırma Destekleri", saat 10.30'da Swissotel'de düzenlenen toplantıyla sahiplerini bulacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Eczacıbaşı Tıp Ödülleri ve Bilimsel Araştırma Destekleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu'nun katılacağı basın toplantısında, 2004 Eczacıbaşı Tıp Bilim Ödülünü kazanan bilim adamı da tanıtılacak.

"Önce otur sonra öde" modelinin tanıtımı
- ÖZSAYA İnşaat Turizm A.Ş. ve GÜN-ER İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. ortak girişimi ile hayata geçirilen, tüm altyapı sorunlarını çözmek üzere geliştirilen bu "Önce otur sonra öde" modelinin tanıtılacağı "Avrupa Konutlar"ın basın toplantısı saat 10.30'da Swissotel The Bosphorus'da yapılacak.

İMİB Başkan Adayı Zuhal Mansfield'ın basın toplantısı
- uikimi için bir töreni yapılacak.
- Başbakanlık Kamuİstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 29 yıllık tarihinde ilk kez bir bayan başkanlığa aday olduğunu açıklayacak. İMİB Başkan Adayı Zuhal Mansfield ve ekibinin katılacağı basın toplantısı, saat 09.30'da The Marmara İstanbul Hotel'de yapılacak.

"Turizm, konaklama, yeme, içme ve eğlence sektörü üzerinde vergi yükleri" konulu seminer
- "Turizm, konaklama, yeme, içme ve eğlence sektörü üzerinde vergi yükleri" konulu seminer, saat 10.00'da İstanbul Ticaret Odası'nda yapılacak.

Grafitaia & Converflex Fuarı'nın tanıtım toplantısı
- İtalyan Ticaret Merkezi tarafından The Marmara Oteli'nde organize edilecek Grafitaia & Converflex Fuarı'nın tanıtım toplantısı saat 10.30'da yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor. Liderler, hükümetin kurulmasıyla ülkede sivil halkı hedef alan teröristlere büyük darbe vurulacağını düşünüyor.

Fransa'da iş yasasının kabulü
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın yeni iş yasasını imzalamasının yankıları devam ediyor. Chirac'ın yasada iyileştirme sözü bile öğrencileri ve işçileri tatmin etmedi. Yeni protesto gösterilerinin düzenlenmesi bekleniyor. Demiryolu ve havayolu işçileri de greve destek verecek.

Macaristan'da seçimlere doğru
- Macaristan'da 9 Nisan'da yapılacak seçimler için partilerin çalışmaları devam ediyor.

İtalya'da yaklaşan seçimler
- İtalya'da 9-10 Nisan tarihlerinde yapılacak genel seçimler öncesi çalışmalar devam ediyor.

İsrail genel seçimlerinin ardından
- İsrail'de Başbakanlık görevini yürüten Ehud Olmert'in Kadima Partisi'nin birincilikle çıktığı seçimlerin ardından koalisyon hükümeti kurulması yönündeki çalışmalar devam ediyor.

ABD'de göçmen müzakeresi
- ABD'de yapılacak olan göçmen konferansında, ülkede yaşayan göçmenlerin hakları üzerine çeşitli görüşmeler yapılacak.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron, ameliyat edilecek.

Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu'nun Afganistan ziyareti
- Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu heyeti, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Afganistan'a gidecek.

Çernobil felaketinin 20. yıl dönümü
- Rusya'nın başkenti Moskova'da, nükleer enerji ve tehlikelerin tartışılacağı uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber