Kurnaz okul müdürden başarısızlığa çözüm!

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari OKS'de yine sonuncu olunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü zayıf dersi olan öğrencilerin sınavlara girmesini engelledi. Bu da yetmedi, deneme sınavı yapıldı

Hakkari'nin Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) başarı oranında her yıl en son sırada yer alması, yetkilileri ilginç çözümler bulmaya yöneltti. Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl ilin başarı sırasını yükseltebilmek için tek zayıfı olan öğrencilere bile OKS'ye başvurma hakkı vermedi. İldeki eğitim seviyesini yükselterek başarı oranını yukarıya çekmek yerine, yapılan deneme sınavlarında başarılı öğrencilerin OKS'ye sokulması yöntemi denendi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinin Yoncalık Köyü'nde oturan Fettullah Diri, oğlunun zayıfı olduğu için sınava başvurmasına izin verilmediğini belirterek, "Sadece benim oğlum değil, akrabalarımın çocukları da zayıfı olduğu için sınava giremiyor. Sadece Yüksekova'da 100'ün üzerinde öğrenci mağdur" dedi.

MEB'E ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Diri, yaşanan haksızlığa karşı 21 Şubat'ta Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı yazarak durumun düzeltilmesini istedi. Dilekçeye Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İ. Etem Yaman verdiği yazılı cevapta, öğrenciler için il veya ilçe bazında herhangi bir sınırlandırma olmadığı ve sınava katılabilecekleri belirtildi.

BÖYLE BİRŞEY YOK

Hakkari Milli Eğitim Müdürü A.Hakim Turgut ise, ilde böyle bir uygulamanın olmadığını ve böyle bir şeye asla izin veremeyeceğini söyleyerek, kendilerine konuyla ilgili şikayet de gelmediğini belirtti. Geçen yıl Hakkari'den 2 bin 441 öğrenci OKS'ye girdi. Bu sınavda başarılı olan öğrenci sayısı ise 176.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber