Üniversiteliye her gün gaz

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Üniversitesi (İ.Ü.) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri fakültenin yemekhanesinin özelleştirilmesini protesto ettikleri için son iki haftadır Çevik Kuvvet polisi tarafından hemen her gün üzerlerine gaz bombası atıldığını ve coplarla sert müdahaleye maruz kaldıklarını söyledi. Yemekhanelerinin 2 Mayıs'ta özelleştirilmesi için karar alındığını ve yemek fiyatının üç katına çıkacağını belirten öğrenciler, bunu protesto için okula afişler astı.

Öğrenciler, asılan afişler üzerine Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'ın talebiyle kampusa giren Çevik Kuvvet'in kendilerine 'hainler' diye bağırdığını iddia etti. İ.Ü. öğrencileri polisin daha sonraki günlerde yeniden kampusa girerek afişlerini yırttığını ve kendilerine müdahalede bulunduğunu anlatarak, bunun süreklilik kazandığını öne sürdü. Hatta üzerlerine böcek ilacı sıkar gibi hortumlarla biber gazı sıkıldığını iddia ettiler.

Öğrencilerden Gizem Aytaş, 'Biz emperyalizmle yapılan pazarlıklara, Irak işgaline karşı çıkıyoruz, eğitim hakkının parayla satılmasına karşı çıkıyoruz, haklı taleplerimizi savunuyoruz' diye konuştu. Rektör Parlak'ı muhalif öğrencileri sindirmeye çalışmakla suçlayan Aytaş 'Bize yönelik saldırılar, süreklilik kazandı. Çevik Kuvvet okulun içine girerek yine bize saldırdı ve afişlerimizi yırttı' diye konuştu.

REKTÖR CAMDAN İZLİYOR

Polisin müdahalesinde sırasında kantin görevlilerinin de dayak yediğini anlatan Meltem Aydın, polislerin de daha sonra bu kantinde oturup yemeklerini yediğini anlattı. Polisin müdahalesini 'terör estirmek' olarak niteleyen öğrencilerden Çınar Öney ise 'Mesut Parlak adeta öğrencilere savaş açtı. Polis bize saldırmadan önce kendilerini rektörün gönderdiğini ve şu an da okulun üçüncü katından yaşananları izlemekte olduğunu söyledi. Bütün öğrencilere hortumlarla böcek ilacı sıkar gibi biber gazı sıktılar. Sonra kantindeki camları ve masaları kırdılar. Rektör maddi hasarı bize çıkaracak' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber