Sen misin hak arayan

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin demokratik açılımının simgelerinden biri olarak yürürlüğe giren "Bilgi Edinme Hakkı Yasası"nın uygulamasında bir "kara mizah" örneği yaşandı. Bilgi edinmek için görev yaptığı Enerji Bakanlığı Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİEİ) Genel Müdürlüğü'ne başvuran mühendisin başına gelmeyen kalmadı.

İSİM LİSTESİ İSTEDİ

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)'a bağlı Bağımsız Enerji-Sen'in Genel Mali Sekreteri Salim Demir, 2004'te bir dilekçe ile makine mühendisi olarak çalıştığı Enerji Bakanlığı Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİEİ) Genel Müdürlüğü'ne başvurdu ve kurumun organizasyon şeması ile tüm personeli içeren isim listesini istedi. İdare bilgileri vermedi. Bunun üzerine Demir dilekçeyle Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na itiraz etti. Kurul, 11 Şubat 2005'te verdiği kararda Demir'in taleplerinin yerine getirilmesi kararını verdi. Bunun üzerine EİEİ, Demir'in istediği bilgileri verdi.

Ancak sonrasında EİEİ Makina İkmal Dairesi Başkanı Tuğrul Tetik, mesai arkadaşlarının ifadesiyle EİEİ'yi bilgi vermeye zorlayan Demir'i hedef aldı. Demir'e, 22 Mart 2005'te "Kınama cezası" uygulandı. Salim Demir, "Bakan tasarrufu" ile Bakanlık Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nda "geçici görevle" görevlendirildi. Demir'in aynı yerde birlikte görev yaptığı eşi Makine Mühendisi Leman Demir de, aynı şekilde "Sürgün" cezasından payını aldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber