Lojmansız kalan milletvekilleri, Ankara'yı kooperatif cennetine çevirdi.

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mortgage tasarısını görüşerek vatandaşın uzun vadeli krediyle konut sahibi olması konusunda önümüzdeki günlerde karar verecek olan milletvekilleri, kendileri için kooperatiflerden vazgeçmiyor. Seçimlerden sonra lojman seçenekleri de kalmayan milletvekilleri, bir an önce ev sahibi olmanın peşine düştü. Konut kooperatifi kurma çalışmaları, her dönem TBMM kulislerinin ana konulardan oldu. Her seçimden sonra, gelen milletvekillerinin bir bölümü, Ankara'nın çevresinde yeni bir kooperatif kurma arayışına girdi ya da eskiden kurulmuş milletvekili kooperatiflerinden hisse satın aldı. Şimdi, Ankara'nın dört bir tarafı milletvekilleri kooperatifleriyle çevrelenmiş durumda. Onbinlerce dönüm arazi üzerinde, milletvekillerinin evleri yükseliyor. Kimi Gölbaşı'nda, kimi şehir merkezinde, pek çoğu Eskişehir Yolu'nda.

LÜKS VİLLALAR AĞIRLIKTA

Yeni kurulan milletvekili kooperatiflerinde AKP'liler ağırlıklı olarak Nakkaş Evler Kooperatifi'ni, CHP'liler ise Ankara Çiftlik Evleri Kooperatifi'ni tercih ediyor. Birçoğu lüks villalardan oluşan kooperatiflerde Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten AKP'li Ersönmez Yarbay'a, CHP'li Ensar Öğüt'e kadar çok sayıda milletvekilinin üyelikleri bulunuyor.

Denizde de karada da ev sahibi oldular

ANKARALI ünlü Emlakçı Salim Taşçı, milletvekillerinin kooperatif arsalarının Ankara'nın güzel yerlerinden seçildiğini de belirterek, 'Sadece Ankara'da değil deniz kıyısında da çok sayıda milletvekilinin kooperatifi var. Çeşme ve Didim'de kurulan milletvekili kooperatifleri ile çok sayıda vekil yazlık sahibi oldu' dedi.

YENİ VEKİLLER KURDU

Nakkaş Evler Yapı Kooperatifi: Eskişehir Yolu 20'nci kilometrede yer alan kooperatife AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay öncülük etti ve halen başkanlığını yürütüyor. Kooperatifte çok sayıda milletvekili bulunuyor. Aralarında ANAVATAN Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, ANAVATAN Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, CHP Milletvekilli Ahmet Yılmazkaya, CHP Mersin Milletvekili Necati Uzdil, CHP Milletvekili Enver Öktem (hisselerini satışa çıkardı), Mehmet Parlakyiğit gibi isimlerin bulunduğu kooperatifin AKP'li vekil üyeleri arasında da Mehmet Ali Bulut, Haluk İpek de yer alıyor.

Ankara Çiftlik Evleri Konut Yapı Kooperatifi: CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç öncülük etti. CHP ve AKP'li 182 milletvekili üyesi var. 600 dönüm arsa alan kooperatif her üyeye 343 metrekare alanı bulunan bahçeli villa yapılacak. Bitirildiğinde lüks çiftlik evlerinden oluşan bir 'kasaba' kurulması planlanıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber