Sağlık alanında memnuniyet yüzde 75

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin sağlık alanında sağladığı ilerlemelerin dünyaya örnek gösterildiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık alanında memnuniyet yüzde 75

Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte inşa edilen yeni sağlık merkezinin son derece modern olduğunu ve binada ağız ve diş sağlığı merkezi, sağlık il müdürlüğü, halk sağlığı il müdürlüğü ile aile sağlığı merkezinin yer alacağını belirtti.

Bakan Yılmaz, günde 350 hastaya hizmet veren mevcut ağız ve diş sağlığı merkezinin yetersiz olduğunu, yeni merkez sayesinde günde 500 hastaya hizmet verileceğini ifade ederek, "Bingöl'ün sağlık altyapı konularındaki yatırımlarını büyük oranda tamamladık. Bir taraftan da Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam ediyor. Koğuş sistemini bitirecek olan modern devlet hastanemiz de hızla ilerliyor. Onu da gelecek sene inşallah tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

- Dünya Bankası Başkanı Kim örnek gösterdi

Türkiye'nin sağlıkta iyi bir yere ulaştığını vurgulayan Yılmaz, İzmir İktisat Kongresi'nde katılan Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in, sağlık alanında Türkiye'yi örnek gösterdiğini hatırlattı.

Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Dünya Bankası Başkanı Kim orada açıkça 'Bana gelen devlet başkanlarını, bakanlarını hep Türkiye'ye yönlendiriyorum. Sağlık alanında reform yapmak isteyenler, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak isteyenlere gidip Türkiye'ye baksınlar' dedi. Bu anlamda Dünya Bankası önümüzdeki günlerde, yani bizden bağımsız Türkiye'nin başarılarını anlatan, tanıtan bir takım çalışmalar yapacak. Türkiye son on yılda sağlık alanında bir devrim yaptı. Türkiye'nin sağlık alanında sağladığı ilerlemeler dünyaya örnek gösteriliyor."

Özel ve kamu işbirilğiyle şehir hastaneleri kurulmaya başlandığına dikkati çeken Yılmaz, "Büyük ölçekli hastaneler inşa ediliyor. Bunlar tabi bütün olarak bölgeye hizmet edecek merkezler. Ankara'da, İstanbul'da ve bütün büyük merkezlerimizde bu şehir hastanelerini, çok daha geniş kampüs hastaneleri inşa ediyoruz. Bunlarda başlamış durumda. Bunların da tamamlanmasıyla 3-4 yıl sonra Türkiye çok daha fazla dünyaya model olan bir ülke haline gelecek" ifadesini kullandı.

- "Sağlık alanında memnuniyet yüzde 75'e çıktı"

Bakan Yılmaz, sağlık alanında yapılan yatırımların sonuçlarını somut olarak almaya başladıklarını belirterek, "Bunu vatandaşlarımızın memnuniyetinden görüyoruz. 10 yıl önce TÜİK verilerine göre memnuniyet oranı yüzde 40'ın altındaydı. Son yaptığımız araştırmalarda bu oran yüzde 75'e çıkmış durumda. Vatandaşımız gerçekten sağlık hizmetlerinden çok memnun" diye konuştu.

Yurt dışındaki sağlık hizmetlerini çok pahallı olduğunu hatırlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan 10 sene, 15 sene önce bir dış sağlığı hizmeti almak ne kadar zordu, ne kadar maliyetliydi. Bütün vatandaşlarımız, o günleri bilenler takdir ederler. Yeni nesil bunları pek göremiyor maalesef. Yeni nesil bu şartlar içinde büyüdüğü için eskiyle mukayese etme şansı yok. Hep böyle olduğunu zan ediyorlar. Bunları anlatmak lazım. Türkiye çok önemli ilerlemeler katetti. Ama daha yapmamız gereken çok iş var."

Bakan Yılmaz, daha sonra yeni hizmete giren Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber