Erdoğan: KEY kesintileri hak sahiplerine ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1987 ile 1995 yılları arasında çalışanlardan kesilen Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) hak sahiplerine ödeneceğini açıkladı.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, zorunlu tasarruf ödemelerinin Haziran ayında sona ereceğini belirterek, "iktidara gelirken kucaklarında buldukları 14.5 katrilyon lira tutarındaki ödemenin tamamının yapılmış olacağını" kaydetti.

"Yeni bir şey daha var. Çalışanların mağdur edildiği başka bir sorun...." diyen Erdoğan, gündemde olmamasına rağmen kendilerinin bunu gündeme getirdiklerini, çalışanlardan zorla kesilen ve nereye gittiği bile belli olmayan Konut Edindirme Yardımı (KEY) kesintilerini de Hükümet olarak hak sahiplerine ödemeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.

Erdoğan, KEY kesintilerinin, ev sahibi olmayan çalışanları adına işverenleri tarafından ücretlerine ek olarak 1987 yılından 1995'e kadar Emlak Bankası'na yatırılan paranın bir kısmının da belli olmadığını söyledi.

Ortaya çıkan ciddi aksaklıklar nedeniyle çok az çalışanın bundan yararlandığını ve o tarihten beri vatandaşların hakkı olan bu yardımın hak sahiplerine ödenmediğini hatırlatan Erdoğan, bu konuda bir kanun taslağı hazırladıklarını belirtti.

Taslakla, hak sahiplerinin tasfiye halinde olan Emlak Bankası Anonim Şirketi'ne bildirimi için 6 aylık süre verdiklerini ifade eden Erdoğan, "Bu süre Bakanlar Kurulu'nca sadece bir defaya mahsus olmak kaydıyla 3 ay uzatılabilecek. Tasfiye halinde Emlak Bankası, hak sahiplerinin nemasıyla birlikte toplam alacaklarını, bildirimi izleyen 2 ay içinde sonuçlandıracak ve ödemelere başlayacak. Hak sahiplerine yapılacak ödemeler, nakit veya talep edilmesi halinde aynı tutarda Emlak Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş hissesi verilerek yapılacak" diye konuştu.

Hazırlanan yasa taslağının en kısa sürede Bakanlar Kurulu'nca onaylanarak TBMM'ye sevk edileceğini belirten Erdoğan, "Yapılan çalışma yaklaşık 6 milyon çalışanı kapsıyor. Taaa, 1987'den itibaren iktidarda olanlar, bunun hesabını verecekler. Bundan sonra gelenler, bunun hesabını bu millete vermelidirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber