Alaşehir'de Güzle Cami ibadete açıldı

Alaşehir’in Delemenler köyünün Güzle Camisi ve Ortahan mahallesinde ise Kuran Kursu hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alaşehir'de Güzle Cami ibadete açıldı

Alaşehir'in Delemenler köyünün Güzle Camisi ve Ortahan mahallesinde ise Kuran Kursu hizmete açıldı.

Hayırseverlerin ve köylülerin katkılarıyla inşaatları tamamlanan ibadethanelerin açılışını Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan birlikte yaptı. Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, Sarıgöl Müftüsü Mustafa Akkurt, Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde hayırseverlere ve emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

AÇILIŞ KURAN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Açılış töreni Alaşehir Merkez Pazar Cami İmam Hatibi Hasan Seval'in Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit," Camimiz eski ve depreme dayanıklı değildi. Hayırseverlerimiz ve köylülerimizi 600 bin TL harcanarak ibadethanemizi yeniden inşa ettiler. Katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyoruz"dedi.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da yaptığı konuşmada, "Camilerimizin hayatımızdaki yeri çok önemlidir. İnsanlar var olduğundan beri ibadethaneler vardır. İlk ibadethane Kabe'dir. Bir yerde Müslüman varsa mutlaka cami ve mescit vardır. Camiler huzur bulma yeridir. Bundan sonra kadınlarımızı da camilere davet edelim. Peygamberimiz zamanında vakit namazları da dahil kadınlarda camilere gelmekteydi. Gençlerimizi camiye getirmenin yolu, Çocuklarımızı camiye çekmekten geçer. Hayırseverlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber