CHP: Memur emeklisine dini bayramda ikramiye verilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, çocuğuna bayramda pazardan gömlek alamaz hale gelen memura ve memur emeklisine, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi için yasa teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı'na sundu.

CHP Milletvekili Bayındır ve 10 CHP milletvekili, Devlet Memurları Yasası'nda tek maddelik yasa değişikliği için hazırladığı teklifte, memur ve emeklilerine Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki kere birer maaş tutarında ikramiye verilmesini istedi.

Ramazan ve Kurban bayramının halk için büyük önem taşıdığını belirten Bayındır, her iki bayramda devletin vatandaşa destek olmasının sosyal devlet ilkesine de uygun olacağını kaydetti. Bu dini bayramların halkın birlik ve beraberlik duyglarını güçlendirdiğini, ancak özellikle memur ve memur emeklilerinin maddi yetersizlik nedeniyle bayramın gereklerini tam olarak yerine getiremediğine işaret eden Bayındır, "Bu insanlar bu anlamlı günleri kutlamak bir yana dursun artık bayramları hüzünle karşılamaktadırlar" dedi.

Verilecek olan ikramiyenin sadece memur ve emeklisinin değil, esnafın da bu kutsal günlerde yüzünün gülmesini sağlayacağını ifade eden Bayındır'ın, "bayramların hüzün içinde değil yeniden coşkuyla kutlanabilmesi" için hazırladığı teklifin gerekçesi şöyle:

MİSAFİR AĞIRLAMA MASRAFI ÇIKIYOR
"Bayramlarda ortaya bir masraf çıkmaktadır. Memurlar ve memur emeklileri bir yandan yıllardır sürgelen bayram kültürünü yaşamaya çalışırken; bir yandan da misafir ağırlama masrafları ile boğuşmaktadırlar. Bunların yanı sıra çocuklarının yüzünü güldürmeye çalışmaktadırlar. Ancak kurban kesmek, baklava, şeker almak şöyle dursun pazardan çocuğuna bir gömlek alamaz duruma düşmüş memurlarımız vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber