Sağlık Bakanlığı, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü Taslağına son şeklini verdi.

Haber Giriş : 06 Ocak 2004 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü Taslağına son şeklini verdi.

İki aşamalı yapılacak TUS'ta, birinci aşama genel tıp bilgisi, ikinci aşama branşa yönelik soruları içerecek. Sınav öncesi yapılan dil sınavı yerine KPDS geçerli olacak. Sağlık Bakanlığı, "Tıpta Uzmanlık Tüzüğü Taslağı"na son şeklini verdi. Buna göre, İngilizce ve temel tıptan oluşan TUS, bundan sonra temel tıp ve adayın seçtiği branşa yönelik soruları içerecek. Temel tıp bilimi sınavı öncesinde yapılan İngilizce sınavı yerine, Üniversitelerarası Dil Sınavı (ÜDS) veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) geçerli olacak. TUS'un yanı sıra dişhekimleri için Dişhekimi Uzmanlık Giriş Sınavı (DUS) ve hekimlerin yan dal branşları için Yan Dal Uzmanlık Giriş Sınavı (YUS) yapılacak.

DUS ve YUS tek aşamada

Mesleki bilgi sınavlarından TUS iki aşamada, DUS ve YUS tek aşamada gerçekleştirilecek. TUS'un birinci aşama sınav soruları, genel tıp konularından oluşacak. TUS'un ikinci aşaması, sınavın birinci aşamasından bir gün sonra yapılacak. Bu sınavın soruları, adayın tercihine göre Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri veya Dahili Tıp Bilimleri'nden birinden oluşacak. Yan dal uzmanlık eğitimi yapmak isteyenlerin asistanlık giriş sınavında başarılı olmaları ve ana dallarda olduğu gibi eğitim gördükleri kurumların ilgili birimlerinde fiilen asistanlık yapmaları gerekecek.

Asistanlara karne

Asistanlığa başladıklarında her asistana bir karne verilecek. Bu karneye asistanın yaptığı teorik ve pratik tüm etkinlikler yazılarak, eğitim sorumlusu ve kurum amiri tarafından onaylanacak. Asistanlar, bu karneleri uzmanlık giriş sınavından önce uzmanlık sınav jürisine verecekler. Uzmanlık sınavı, yılda en az 4 kez asistanların uzmanlık dalında uygulamalı olarak yapılacak. Uzmanlık sınavında iki kez başarısız olanların, asistanlıkla ilişkileri kesilecek. Bu suretle asistanlıkla ilişkisi kesilenler, 6 ay içinde bir kez daha bu sınava alınacaklar. Bunda da başarı gösteremeyenlerin asistanlıkla ilişikleri sona erecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber