Cerrah: Belediye şoförlerine terör konusunda eğitim veriyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kentte son günlerde yaşanan olaylar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak tedbirler almaya karar verdiklerini belirterek, İETT otobüs şoförlerine terör konusunda eğitim verdiklerini bildirdi.

Cerrah, Taksim Meydanı'nda, Türk Polis Teşkilatı'nın 161. yılı etkinlikleri kapsamında Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bahattin Erkol'un yaklaşık 2 yıllık çalışma sonunda hazırladığı "İstanbul, Gece ve Polis" adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cerrah, "Son günlerde İstanbul'da yaşanan terör olaylarının ardından yeni güvenlik önlemlerinin gündemde olup olmadığına" ilişkin soru üzerine, İETT otobüslerine karşı gerçekleştirilen bazı eylemleri hatırlattı.

Celalettin Cerrah, son olayda 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "Biz de İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile belli güzergahlarda müşterek tedbir alıyoruz" dedi. Cerrah, şunları kaydetti:

"Geçmişte de eylem olasılığı olan bu bölgelerde resmi motorize ekiplerimizle tedbir alıyorduk. Ancak bunları gören eylemciler, o bölgelerde eylem yapmadılar. Bunun üzerine, İETT otobüslerine sivil görevliler koymaya karar verdik. Ayrıca belediye şoförlerine de terör konusunda ne yapacakları, nasıl hareket edeceklerine ilişkin eğitim veriyoruz." Cerrah, Terörle mücadele konusunda yeni yasa hazırlığı bulunduğunu hatırlatılarak, bu konudaki beklentilerinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Biz, halihazırdaki yasaları uyguluyoruz. Yeni yasalar gelirse onları da uygularız. Biz, yakaladığımız şahısları adliyeye teslim ederiz. Yasaların hazırlığı konusunda bir görüşümüz olamaz. Hangi yasa olursa olsun biz onu uygularız. Yeni çalışmaların sonuçlarını da hep birlikte göreceğiz. Bir şey yapmadan duracak halimiz de yok.

Eylemcilerin eylemlerini yaptıktan sonra ortada dolaşmalarına müsaade edemeyiz."

"HERKES ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSIN"

Eylemlerde çocukların ön plana çıkarıldığının belirtilmesi üzerine Cerrah, bu konuda anne ve babalara çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Cerrah, aileleri çocuklarını sokağa bırakmamaları konusunda uyardığını ifade ederek, "Onları eylemcilerin piyonu haline getirmesinler. Çocuklarına mutlaka yardımcı olmalılar. Onları bizim yakalayıp adalete teslim etmemiz ve sonucunda da tevkif olmaları anne-babaları da, bizi de üzer. Herkes çocuğuna sahip çıksın" dedi.

Sergiyi gezen ve Erkol'dan fotoğraflar hakkında bilgi alan Cerrah, sergiye gelen ilköğretim okulu öğrencileriyle de sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber