Tablet ihalesi yarına ertelendi

Fatih Projesi tablet ihalesi şirketlerin ek süre talebi nedeniyle yarına ertelendi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tablet ihalesi yarına ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında dokuzuncu sınıf öğrenci ve öğretmenlerine dağıtılmak üzere 675,000 adet tablet bilgisayar, 550,000 adet kılıf ve 125,000 adet klavye alım ihalesi şirketlerin ek süre talebi nedeniyle yarına ertelendi. İhalenin bugünkü sürecinde, yedi yatırımcı grubundan teklif geldi ancak iki grup kapalı zarfların açılmasının ardından çekildi.

İhaleye Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Samsung Elektronik, Hewlett Packard, Casper-Exper-Probil, Vestel, Telpa Telekom ve C5 Elektronik katıldı

FATİH Projesi ihalesi başladı

BU DÖRDÜNCÜ İHALE

Fatih Projesi'nin tablet bilgisayar kapsamında şu ana kadar ikisi pilot bölge olmak üzere üç farklı ihale yapılmıştı. Bu ihalelerin ilkini General Mobile kazanarak, pilot bölgeler 8 bin 500 adet tablet bilgisayar dağıtmıştı.

Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı. 10.6 milyon tablet bilgisayarı kapsayan ihale oluşturulan adımlarla devam ediyor.

Yerli ve yabancı 11 farklı şirketin katıldığı ihalede, Samsung Electronic, Samsung Elektronik, Mobil-TelElektromed, Vestel Elektronik Sanayi, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa Telekomünikasyon-Atmaca Elektronik, Microsoft, Arçelik, Toshiba Europe ve Hewlett Packard yer almıştı. İhalede finansal görüşmeler tamamlandı ve ikinci faza geçildi.

Katılan şirketlerle teknik görüşmeler yapılacak. Böylece ikinci fazda yapılacak görüşmelerle öğrencilere dağıtılacak tabletlerin özellikleri belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber