Karatay'da 5 okula yapılan spor salonu törenle açıldı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından 5 okula kazandırılan 5 spor salonun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karatay'da 5 okula yapılan spor salonu törenle açıldı

Karatay Belediyesi tarafından Cemil Keleşoğlu Lisesi, Tarım Meslek Lisesi, Sadrettin Konevi İmam Hatip Lisesi, Yaşar Doğu Ortaokulu ve Ulubatlı Hasan İlkokulu'na yaptırılan 5 Spor Salonu gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu.

Sadrettin Konevi İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törene, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Hüseyin Üzülmez, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.Tören, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük'ün konuşmasının ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı jimnastik ve tekvando gösterileriyle başladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, geçtiğimiz yıllarda Karma Ortaokulu Spor Salonunun tamir ve tefrişatının yapılarak milli eğitimin hizmetine sunduklarını belirterek, şimdi de 5 spor salonunun açılış törenini birlikte yapmanın gururu içerisinde olduklarını söyledi. Amaçlarının Karatay'da eğitim seviyesini daha da yükseklere çekmek ve fiziki yönden ise okulların eksiğinin kalmaması olduğunu ifade eden Hançerli, bu güne kadar eğitime 25 tesis kazandırdıklarının altını çizdi. Başkan Hançerli, mahalle sakinlerinin ve okulların sosyal ihtiyacını karşılayacak olan modern spor salonlarının hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gençler için önemli olan spor salonlarının hayırlı olmasını temenni etti. Gençlere yönelik yapılan yatırımların başında spor salonlarının geldiğini dile getiren Başkan Akyürek, 90'lı yıllarda değil spor salonları yapmak belediye araçlarını dahi bahçeye sokmayan bir zihniyetin olduğunu belirterek, AK Parti hükümeti sayesinde devlet millet kucaklaşması sağlanarak birçok hizmete imza atıldığını vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, merkez ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından oldukça memnun kalındığını kaydederek, yapılan açılışların artık toplu bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan hizmetlerin milletin gücüyle olduğunu ifade eden Sorgun, "Belediyelerimizde dur durak yok" diyerek spor salonlarının hayırlı olmasını diledi.

Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Hüseyin Üzülmez ise konuşmasında, yaklaşan yerel seçimlerin önemine değinerek, ilçeye çok güzel salonlar kazandırıldığını ve öğrencilerin istifadesine sunulduğunu söyledi. Sağlıklı nesillerin sağlıklı okul ve sporla geliştiğini belirten milletvekilleri, Başkan Mehmet Hançerli'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber