Hükümet, Sezer'in sessizliğini konuştu

Haber Giriş : 05 Nisan 2006 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu Anadolu'da yaşanan son olaylarının konuşulduğu önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in gelişmeler karşısında sessiz kalmasının eleştirildiği öğrenildi.

Terörün sadece hükümetin sorunu olmadığını belirterek, tüm kesimlerin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Herkes üzerine düşeni yapmalı" dediği belirtildi. Sezer'in birçok siyasi konuda zaman zaman açıklama yaptığını kaydeden bazı bakanlar da "Seçim barajının indirilmesiyle ilgili açıklama yapıyor. Merkez Bankası kararnamesi ile ilgili açıklama yapıyor. Ama nedense terör olaylarıyla ilgili yapmıyor. Bu olmaz. Devlette herkes bu sorunun çözülmesi için üzerine düşeni yapmalı" görüşünü dile getirdi. Milliyet'e değerlendirmelerde bulunan bir kabine üyesi de "Sayın Cumhurbaşkanı yanlış yapıyor. Konuyu siyasi partiler hükümeti yıpratmak için kullanıyor. Onlar da yanlış yapıyor. Mesele sadece hükümetin meselesi değil" diye konuştu.

Doğum gününe dikkat
Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ise Terörle Mücadele Yasa Tasarısı tartışıldı. Erdoğan olayları önlemek için gereken çalışmaların yapılmasını isterken, MYK üyeleri "Yasa çalışmalarında demokratikleşmeden bir santimetre geriye gidiş olmasın. Bunu bize karşı kullanırlar" görüşünü savundu

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber