Üniversite öğrencilerini zehirleyen çete çökertildi

Haber Giriş : 05 Nisan 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da üniversite öğrencilerine uyuşturucu satan 10 kişilik şebeke, polis tarafından çökertildi. Polis, zanlılardan uyuşturucu madde alan üniversite öğrencisi 100 kişinin ifadesini aldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'ni arayan ve adını açıklamayan üniversite öğrencisi bir kız, ?Okulda bazı arkadaşlar uyuşturucu madde kullanıyor. Okula son model arabalarla gelen birkaç kişi, burada bazı arkadaşlarla buluşup uyuşturucu madde satıyor? ihbarında bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan narkotik dedektifleri, üniversiteli gençlere uyuşturucu satan şebeke elemanlarını takibe aldı.

Polis, yaklaşık bir ay süren çalışmanın ardından okulda uyuşturucu madde satın alan bazı öğrencilerle bağlantı kurdu. Narkotik dedektifleri, öğrencilerin verdiği eşkal ve bilgiler doğrultusunda M.D (39), K.G (34), S.Ç (44), E.Ç (28), F.Ç (26), İ.G (27), H.K (23), E.E (37), A.Ö (45) ve S.Ö'yü (29) gözaltına aldı.

İfadeleri alınmak üzere Narkotik Büro Amirliği'ne götürülen zehir satıcılarının evlerinde ve üstlerinde yapılan aramada 70 plaka halinde satıma hazır esrar, 300 ecstasy hap, 40 gram kokain, 3 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu satışından elde edilen 2500 euro ele geçirildi.

Polis ayrıca çete üyelerinin evlerinde, müşterilerin hangi tarihte ne kadar miktarda uyuşturucu madde aldığını belirten bir fihrist ele geçirdi. Narkotik büro dedektifleri, listede adı ve telefonu bulunan 100 üniversite öğrencisinin ifadelerini almaya başladı.

Gözaltına alınan şebeke üyeleri ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber