Başbakan: Sezer, gazete haberlerinden çok etkileniyor

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı ataması ve Tüpraş ihalesinin akıbeti konusunda SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

* DANIŞTAY'IN TÜPRAŞ KARARI ELEŞTİRİLMELİ: Tüpraş'ın devri sonrası Danıştay'ın verdiği "yürütmeyi durdurma" kararı konusunda arkadaşlar çalışıyor. Şimdi bu kararı eleştirmek lazım. Bu, yargıyı eleştirmek anlamına gelmez. Neticede, karar açıklanmış. Açıklanmış karar üzerinden değerlendirme yapılabilir. Bu ülke hepimizin.

* SEZER, GAZETE HABERLERİNDEN ETKİLENİYOR:

Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak atamanın neden bu kadar abartıldığını da anlamış değilim. Merkez Bankası'nın bir yönetimi var. Yasalarımıza göre, vekil de asilin yetkilerine sahiptir. Geçmişte Merkez Bankası'nın 1-1.5 yıl vekaletle yönetildiği dönemler olmuş. Kimse bunu hatırlatmıyor. Sanki Merkez Bankası vekaleten yönetilirse sorun olacakmış gibi, bir hava piyasaya pompalanıyor. Cumhurbaşkanı da en küçük gazete haberinden bile etkileniyor, dikkate alıyor. İsim konusu kendi seyrinde cereyan eder. Bu iş öyle davulla zurnayla olmaz ki.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber