Bilişim polisinden internet hırsızlarına darbe

İnternet üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapan kişilerin kart numaralarını tespit ederek haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi adliyeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilişim polisinden internet hırsızlarına darbe

İnternet üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapan kişilerin kart numaralarını tespit ederek, haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan ''Kredi kartımdan bilgim dışında harcama yapılmış'' şeklindeki suç duyuruları üzerine soruşturma başlatıldı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayete konu kredi kartları ile yurt içi ve yurt dışı alışverişler yapıldığını beliledi. Bu kredi kartlarının izini takip eden bilişim uzmanı polisler, önce sahibinden habersiz kullanılan kart bilgilerinin kullanıldığı IP adreslerini tespit etti. Ardından da bu IP numaralarının hangi telefon hattı üzerinden kullanıldığı ve hattın da hangi adrese ait olduğu belirlendi.

Harcamaların yapıldığı Nevşehir ilinde, 12 Kasım 2013 tarihinde 6 ayrı adrese düzenlenen operasyonda hacker olduğu ileri sürülen 4 kişi göz altına alındı. Şüphelilerden 2'si 18 yaşın altında olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edilirken, 24 yaşındaki Burak Ş. ile 18 yaşındaki Rıdvan Ö. Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki iki şüphelinin, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Burak Ş. ile Rıdvan Ö.'nün de ifadelerinin alınmasının ardından, kredi kart bilgilerini kredi kartı ile alışveriş yapılan mağazalardan, özellikle çiçek firmalarından temin ettikleri belirlendi. Şüphelilerin, bu mağazalara ait internet siteleri üzerinden sunucu bilgilerini elde ederek müşteri bilgilerinin yer aldığı bilgisayarlara girdikleri ve bu şekilde müşterilerin kredi kartı bilgilerine ulaştıkları idda edildi.

Yaklaşık 7 ay süren çalışmada şüphelilerin, müşterilere ait kredi kartları ile 30 bin Lira tutarında alışveriş yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 311 kişiye ait kullanıma hazır kredi kartı bilgisi, çiçek siparişi alan 3 şirketin veritabanı bilgisi ile kamu kurumlarına ait web sitelerinin açıklarına yönelik bilgiler tespit edildi. Ayrıca 5 adet laptop, 1 adet tablet bilgisayar, 4 adet cep telefonu, 3 adet flash bellek ve 8 adet harddiske de el konuldu. Şüphelilerin yakalanması sayesinde ayrıca 500 bin TL'lik zararın önlendiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Burak Ş. ile Rıdvan Ö., Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber