Cezaevinde şiddete karşı din ve ahlak eğitimi

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'nın yeniden yapılanma programı çerçevesinde cezaevlerinde düzenlenen kurslar arasında en büyük ilgiyi din ve ahlak eğitimleri görüyor

Bursa E Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler de yönetime dilekçe ile başvurarak dini eğitim almak istedikleri bildirdi. Bunun üzerine vaiz Mehmet Cila tarafından, tutuklu ve hükümlülere din ve ahlak eğitimi verilmeye başladı.

Bursa E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere dini eğitim veren din görevlisi Mehmet Cila, din kültürü ve ahlak bilgisi kurslarında mahkumların vicdanlarına hitap ettiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli vaiz Mehmet Cila, dini eğitim yanında sosyal ahlak konularında da mahkumlara bilgiler verdiğini açıkladı. Huzur arayan mahkumların kendi istekleri ile kurslara katıldıklarını dile getiren vaiz Mehmet Cila, "Sadece dini eğitim değil. Onlar sosyal yaşamlarında da yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Fedakarlık, konukseverlik gibi duyguların gelişmesi insanı mutlu eder. Bu konularda da onlara bilgiler vermeye çalışıyorum" dedi. Cezaevinin özel bölümlerinde hazırlanan dershanelerdeki din ve ahlak kurslarında sıraları dolduran tutuklu ve hükümlülerle sohbet tarzında konuşan Vaiz Mehmet Cila, suç işleyen insanların hayatları boyunca suçlu olarak yaşamayacaklarını, özgürlüğe kavuştukları zaman topluma ve ailelerine faydalı insanlar olmaları halinde huzurlu bir yaşam sürebileceklerini vurguladı.

Tutuklu ve hükümlüler, haftanın belirli günlerinde cezaevindeki dershanelerde düzenlenen din ve ahlak kurslarına katılmak üzere koğuşlarından geliyorlar. Dershanede vaizden dini bilgiler alan mahkumlar, Kuran-ı Kerim okumasını da öğreniyorlar. Kurslardan sonra mahkumlar, tekrar koğuşlarına dönüyorlar. Cezaevinin yüksek duvarları arkasında dini eğitim alan mahkumların, özgürlüklerine kavuştukları zaman sosyal hayata daha kolay uyum sağlayabilecekleri amaçlanıyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber