Adana'da dolandırıcının planını bankacı bozdu

Adana'da sahte kimlikle yaşlı kadının hesabındaki 70 bin lira parayı çekmek isteyen kişi, banka görevlisinin uyanıklığı sayesinde yakayı ele verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da dolandırıcının planını bankacı bozdu

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, işsiz olan Osman A. (41) komşusu Sebiha Fikir'in (70) bankadaki hesabında 70 bin lira parası olduğunu öğrendi. Osman A. bunun üzerine bankadaki parayı alabilmek için plan yaptı.Osman A. yatalak A.K. adlı kişiye sahte kimlik düzenleyerek Sebiha Fikir gibi gösterdi. Kadını daha sonra notere götürerek Sebiha Fikir'in yatalak olduğunu işlemlerini yapamadığını bu nedenle vekalet alacağını söyledi. Bunun üzerine noter kadının kimliğini alıp Osman A.'ya Sebiha Fikir adına vekalet verdi. Osman A. hiç vakit kaybetmeden kadının parasının olduğu bankaya giderek, "Sebiha Fikir bana vekalet verdi kendisi rahatsız olduğu için gelemiyor, bütün parasını çekmek istiyor" dedi. Bunun üzerine banka görevlisi, "Sebiha hanım daha önce bu kadar yükla para çekmemişti, neden bütün parasını istiyor" dedi. Zanlı ise, "Ev satın alacak toplu para lazım" dedi. Ancak banka görevlisi yine de şüphelenerek, "Bir kaç dakika bekle kasada bu kadar para yok içeriden alıp geleyim" diyerek içeri gdip Sebiha Fikir'i telefonla arayarak, "Sebiha hanım bir kişi geldi vekalet vermişsiziniz bütün paranızı çekmek istiyor. Sanırım ev alacakmışsınız" dedi. Bunun üzerine Sebiha Fikir, "Benim evim var. Ben kimseye vekalet vermedim" dedi. Bunun üzerine banka görevlisi polisi aradı. Osman A ise banka görevlisi gecikince şüphelenerek bankadan ayrıldı. Polis hemen olay yerine geldi, ancak şahıs kaçmıştı. Polis bunun üzerine güvenlik kamerasından eşkalini aldığı şüphelinin yakalanması için çevrede araştırma yapmaya başladı. Yapılan araştırma sonrasında Osman A. yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen zanlı sorgulandı. Basit yaralama, uyuşturucu, borcunu ödememe gibi suçlardan 30'dan fazla kaydı olan şahıs sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber