İl Sağlık Müdürlüğünde yeni ambulans hizmete girdi

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere yeni ambulans hizmete girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl Sağlık Müdürlüğünde yeni ambulans hizmete girdi

Kastamonu'da acil sağlık hizmetlerinden kullanılmak üzere 23 istasyonda toplam 50 adet ambulansla hizmet verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, "23 istasyonumuzda 33 tanesi tam donanımlı acil yardım ambulanslarından (4 adeti kar paletli ambulans) olmak üzere toplam 50 adet ambulansla hizmet veriyoruz. 2013 yılı içerinde 9 aylık acil vaka sayımız 13 bin 73, nakil sayımız 5 bin 564 olmak üzere toplam 18 bin 637'e ulaştı. İlimizden ileri tetkik ve tedavi için 18 hasta hava ambulansı ile başka illere sevk edildi" dedi.

Öztürk, "2013 yılı içerisinde İl Ambulans Servisine bağlı olarak görev yapan personellerimizin mesleki bilgi ve becerilerini güncellemek ve iş yaşam kalitesini artırmak amacıyla Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 2 kez temel modül eğitimi ve eğitimci personellerimiz tarafından da 4 kez ambulans sürüş teknikleri eğitimi verilmiştir. Müdürlüğümüzce bu eğitimler düzenli aralıklarla yapılmaya devam edecektir" diye konuştu.

Kastamonu'da sunulan 112 acil sağlık hizmetlerinin personel ve ambulans bakımından iyileştirildiğini ifade eden Öztürk, bu kapsamda sağlıkta daha ulaşılabilir, kaliteli, verimli, süratli ve yüksek standartlarda hizmet verme aşamasına geldiklerini söyledi. Son olarak ambulans filosuna eklenen ambulansla 2013 yılı içerisinde 4 adet ambulansın Kastamonu'ya kazandırıldığını söyleyen Dr. Öztürk, amaçlarının acil vakalara en kısa sürede müdahale edilerek 112 acil sağlık hizmetlerinin etkili ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Ayrıca Öztürk, Kastamonu Merkez ve ilçelerinden hizmet veren ambulansların teknik bakım ve donanımdan geçirildiğini belirterek, olası arazı ve aksaklıkları gidermek için ambulansların yılda iki kez bakım ve onarımdan geçirildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber