Dersane parası olana yarıyor

Dersaneler parası olmayanın üniversite şansını zayıflatıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dersane parası olana yarıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, okullarda eğitim kalitesinin artmaya devam ettiğini belirterek dersanelerin parası olmayanların üniversitelere girme şansını azalttığını söyledi. Eski Milli Eğitim Bakanı Dinçer hükümetin kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi.

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, liselerde eğitimin kalitesinin oldukça arttığını, artırılmaya da devam edildiğini belirterek "Dersane olduğu zaman devlet okulunun anlamı ne? Parası olmayanların üniversitelere girmesi noktasında şansları gittikçe zayıflıyor" dedi. Erdem, Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada gelecek yıllarda dersanelere de ihtiyaç kalmayacağına inandığını ifade etti. "Dersane olduğu zaman devlet okulunun anlamı ne" diye soran Erdem şunları kaydetti: "Parası olmayanların üniversitelere girmesi noktasında şansları gittikçe zayıflıyor.

Kalite her gün artıyor

Yani eğitimdeki kalite her geçen gün artıyor. Kaldı ki bizim dönem için söylüyorum, benim o bölgeden ayrılmama sebep olan şey eğitimdir. Artık ilçelerimizde yüksekokullar olduğu gibi, bugün Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi, Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri. Şu anda Sivas'ta TOBB'un yaptığı üniversite dışında ikinci bir üniversite düşünülüyor. Eğitim noktasında da Anadolu'nun ihtiyacı karşılanıyor."

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer de dersanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılması tartışmasına ilişkin, kendi bakanlığı döneminde benzer çalışma yaptıklarını, bilgi toplama aşamasında olduğunu ancak henüz neticelenmediğini dile getirerek şöyle konuştu: "Dersane meselesini sadece bugün bütün sorunlarımızdan, bütün önceki yapılanlardan ve bundan sonraki yapılanlardan bağımsız gibi ele almak bence çok yanlış olur. O yüzden hükümetin aslında ne yapmaya çalıştığını anlamaya ve uzun vadede nereye gelmek istediğine dair vizyonunu görmeye ihtiyaç var.

Kısır ve yüzeysel tartışma

Tartışmaların kısır ve ve yüzeysel perspektifle yapıldığı kanaatindeyim. Olmamasını diliyorum, hükümetin bu konuda kimseyi mağdur edecek tavır içinde olacağı kanaatinde değilim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber